"Prima reactie, cel putin din partea autoritatilor, nu ar trebui sa fie supararea, ci intelegerea ingrijorarii legitime a consumatorilor. Nu incercarea de a proteja companiile - daca ar fi fost implicate companii romanesti, as fi fost primul care ar fi reactionat si le-ar fi pedepsit -, cea mai importanta problema in acest caz este increderea publica. Este dreptul oricarui consumator sa stie ca mancarea este sigura si ca originea este clara. De aceea, frauda comisa trebuie pedepsita foarte dur si salut pozitia Guvernului francez in acest caz", a spus Ponta (foto).

El a aratat ca autoritatile romane vor colabora pentru imbunatatirea procedurilor si a standardelor europene in domeniu, pentru a fi evitate pe viitor noi fraude, scrie Mediafax.

Citeste si:

Firma franceza Spanghero se afla la originea etichetarii gresite a carnii de cal, conform anchetei realizate de Guvernul de la Paris, care a suspendat autorizatia de procesare a carnii pentru aceasta companie, relateaza AFP.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, dupa ce Guvernul de la Paris a anuntat ca firma franceza Spanghero se afla la originea etichetarii gresite a carnii de cal, ca trebuie aplicate sanctiuni dure, iar lectia pentru Romania este sa nu mai accepte tot timpul sa stea cu capul in pamant.