Tiriac: äPe vremea mea sporturile de iarna se faceau fara gheata artificiala si multa electronicaô

Brasoveanul Ion Tiriac, fostul presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si fost participant la JO de iarna cu nationala de hochei a Romaniei, a rememorat cum erau sporturile de iarna pe vremea sa.

”Pe vremea mea sporturile de iarna se faceau ca in toata lumea, fara gheata artificiala si multa electronica. Mergeam la Balea, Sf. Ana sau la Brasov si participam la meciurile de hochei pe gheata unde eram destul de buni. Ziua de astazi este o confirmare ca existam si toata lumea va afla ca am reusit sa facem ceva pentru copii si viitorul lor”, a declarat Ion Tiriac citat de newsbv.ro.

Tiriac este optimist si crede ca va fi nevoie de cel mult 20 de ani pentru a fi reprezentati de o echipa la Jocurile Olimpice de Iarna.

”Peste 20 de ani vom avea poate o echipa care sa ne reprezinte cu cinste la Jocurile Olimpice de iarna. FOTE este un exemplu pentru ca participand la Mica Olimpiada tinerii se gandesc la Marea Olimpiada, dar marele castig este ca intreaga Europa si intreaga lume afla ca existam in Romania”, a mai spus Tiriac.

Festivalul Olimpic al Tineretului European 2013, cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret din tara noastra, poate pune Romania pe harta competitiilor internationale viitoare si are potential de a atrage mii de turisti straini. Afla tot ce trebuie sa stii despre FOTE 2013.

FOTE este o competitie multisport destinata sportivilor juniori (14-18 ani), realizata la initiativa Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC), aflanduse sub egida Comitetului International Olimpic (CIO).

FOTE se organizeaza in fiecare an impar si contine o editie de iarna si una de vara. Prima editie de vara a avut loc in 1991 si prima editie de iarna in 1993.

Aflati mai multe despre evenimentul sportiv FOTE dintr-un articol Wall-Street.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Social »Setari Cookie-uri