Uniunea Judeteana a Sindicatelor Libere din Invatamant (UJSLI) Vaslui a castigat in instanta 30 de procese intentate in toamna anului trecut Ministerului Educatiei si Inspectoratului Scolar Judetean pentru neplata orelor de sport facute de invatatori in anul scolar 2012-2013. In urma sentintelor date de Tribunalul Vaslui, cele 30 de scoli vasluiene vizate au de achitat cadrelor didactice de ciclu primar echivalentul a 72 de ore efectuate si neplatite pe parcursul unui an scolar, scrie Mediafax.

"Cei peste 200 de invatatori pe care sindicatul i-a reprezentat in instanta au de incasat echivalentul unui salariu lunar, ceea ce inseamna vreo 700 de lei. Practic, este vorba de acele ore de educatie fizica incluse de Ministerul Educatiei si Inspectoratul Scolar in norma didactica a invatatorilor, care insa nu au fost si platite", a declarat presedintele Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere din Invatamant Vaslui, Sorin Tiplea.

Sindicatele vasluiene din invatamant sustin ca vor intenta si alte procese pe aceeasi speta Ministerului Educatiei si ISJ Vaslui, in care reclamanti vor fi invatatorii scolilor din zona municipiilor Barlad si Husi.

Sursa foto: freedigitalphotos.net