Atentat cu bomba in India: cel putin 14 morti

Cel putin 14 persoane au fost ucise si aproximativ alte 100 ranite, joi, in India, in exploziile simultane ale unor bombe la periferia Hyderabad (sud), potrivit unui bilant anuntat vineri de politie, care califica acest incident drept un "atac terorist", relateaza AFP.

Aceste atentate au loc la putin timp dupa executia, la 7 februarie, a unui musulman separatist din Cashmir, condamnat la moarte pentru participarea sa la atacul islamist impotriva Parlamentului din New Delhi din decembrie 2001, care a declansat un conflict cu Pakistanul, relateaza Mediafax.

India era in alerta de doua saptamani.

"Numarul total al mortilor este 14, numarul ranitilor este 119. Sase sunt in stare critica", a declarat vineri ministrul de Interne indian Sushil Kumar Shinde in timpul unei conferinte de presa in metropola meridionala.

N. Rao, un oficial de rang inalt din cadrul politiei din Hyderabad, a confirmat bilantul de 14 morti si a estimat numarul ranitilor la 80.
Politia a avasat joi numarul de 20 de morti si circa 50 de raniti.

Cel putin doua bombe au explodat, zguduind un cartier comercial cu majoritate hindusa de la periferia Hyderabad, unde locuieste o importanta minoritate musulmana si unde se afla companii informatice si tehnologii ale informatiilor. Expertii incercau sa dezamorseze alte trei dispozitive.

"Este vorba fara nicio indoiala de un atac terorist", a declarat joi pentru AFP un oficial din cadrul politiei din Hyderabad, Shiv Kumar.

Premierul Manmohan Singh a denuntat un "act las" si a cerut pedepsirea autorilor. Ultimul atentat din India a provocat moartea a 13 persoane in septembrie 2011, cand o bomba a explodat in fata unui tribunal din New Delhi.

"Au fost trei explozii de bomba la Dilsukh Nagar (banlieue de Hyderabad)", a declarat Amit Garg, un politist prezent la fata locului, in zone foarte frecventate, intre care un bar-restaurant.

Ministrul de Interne Kumar Shinde nu a confirmat decat doua explozii.

"Cele doua bombe au fost amplasate sub doua biciclete diferite si la distanta de aproximativ 100-150 de metri una de cealalta", a declarat el joi de la New Delhi.

Autoritatile indiene au primit "elemente din partea serviciilor de informatii privind posibilitatea unor atacuri, iar aceasta informatie a fost paratajata cu alte state", a precizat el.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri