Cotidianul austriac Der Standard incearca sa explice cum pulverizeaza birocratia proiecte cu potential. In baza unui proiect european sprijinit de Guvernul austriac, 36 de functionari din cadrul centrelor de detentie juvenila din Tichilesti si Craiova au participat la cursuri de formare profesionala in institutii similare din localitatile austriece, Gerasdorf si Schwarzau, potrivit Jurnalul.ro.
Timp de 36 de luni ei s-au perfectionat, iar acum ofera tinerilor din Craiova sansa de a invata meseria de brutar, potcovar sau bucatar. Jurnalistii cotidianului austriac Der Standard au urmarit cazul si concluziile lor nu ne sunt deloc favorabile.

Directorul proiectului realizat de Federatia Asistentilor Sociali din Austria (Oesterreichischer Berufsverband der Sozialarbeiterinnen) si de Ministerul de Justitie din Austria (Bundesministerium für Justiz, Vollzugsdirektion), Herbert Paulischin, sustine ca birocratia romana a pulverizat eforturile celor implicati in acest proiect.

“Directorul inchisorii din Craiova mi-a spus ca acum a ajuns si omenia la ei, insa sunt frustrat ca angajamentul nostru si al partenerilor romani a fost pulverizat in cativa ani de birocratia din Romania. Am suferit pierderi financiare private de aproape 250.000 de euro. Aceasta suma ar fi trebuit sa fie rambursata de Fondul Social European. A trecut un an de la finalizarea proiectului si inca nu am primit nimic. Suma ar fi trebuit sa o incasam in luna ianuarie a anului 2012. Doar prin inflatie s-au pierdut deja 40.000 de euro. Multe ONG-uri au contractat credite pe care acum nu le pot restitui, fiindca banii nu au fost restituiti. Unele au dat deja faliment”, spune Paulischin pentru Der Standard.

Citeste mai mult despre aceasta tema pe Jurnalul.ro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri