Timp de 36 de luni ei s-au perfectionat, iar acum ofera tinerilor din Craiova sansa de a invata meseria de brutar, potcovar sau bucatar. Jurnalistii cotidianului austriac Der Standard au urmarit cazul si concluziile lor nu ne sunt deloc favorabile.

Directorul proiectului realizat de Federatia Asistentilor Sociali din Austria (Oesterreichischer Berufsverband der Sozialarbeiterinnen) si de Ministerul de Justitie din Austria (Bundesministerium für Justiz, Vollzugsdirektion), Herbert Paulischin, sustine ca birocratia romana a pulverizat eforturile celor implicati in acest proiect.

“Directorul inchisorii din Craiova mi-a spus ca acum a ajuns si omenia la ei, insa sunt frustrat ca angajamentul nostru si al partenerilor romani a fost pulverizat in cativa ani de birocratia din Romania. Am suferit pierderi financiare private de aproape 250.000 de euro. Aceasta suma ar fi trebuit sa fie rambursata de Fondul Social European. A trecut un an de la finalizarea proiectului si inca nu am primit nimic. Suma ar fi trebuit sa o incasam in luna ianuarie a anului 2012. Doar prin inflatie s-au pierdut deja 40.000 de euro. Multe ONG-uri au contractat credite pe care acum nu le pot restitui, fiindca banii nu au fost restituiti. Unele au dat deja faliment”, spune Paulischin pentru Der Standard.

Citeste si:

Citeste mai mult despre aceasta tema pe Jurnalul.ro.