Antonescu: Aderarea la Schengen nu a fost niciodata prima prioritate

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, inaintea sedintei USL, ca, din punctul de vedere al partii romane, aderarea la Schengen "nu a fost niciodata prima prioritate a Romaniei", dar ramane in continuare un obiectiv, anunta Mediafax.

Crin Antonescu a spus ca este perfect solidar cu pozitia ministrului de Externe, Titus Corlatean, privind aderarea Romaniei la Schengen, el aratand ca pozitiile exprimate de oficialii romani pe aceasta tema au fost coerente.

"Sunt perfect solidar cu pozitia ministrului de Externe prin care, daca cineva doreste sa blocheze discutarea si luarea acestei decizii, trebuie sa aduca argumente. E normal ca Romania sa ceara argumente", a spus Antonescu.

Presedintele Senatului a aratat ca se poate discuta despre cat de prioritara este aderarea Romanie la Schengen.

"Am mai spus, din punctul nostru de vedere nu a fost niciodata prima prioritate a Romaniei, dar ramane in continuare un obiectiv, pentru ca dorim asta, am cheltuit bani, am facut eforturi de toate felurile", a spus Antonescu.

El a precizat ca, in ceea ce priveste Consiliul JAI din aceasta saptamana, punctele de convergenta sunt acelea ca Romania este convinsa ca a indeplinit de mai multa vreme tot ce trebuia sa indeplineasca in conformitate cu aquis-ul pentru Schengen si ca merita o decizie favorabila.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri