Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a afirmat ca domnitorul Mihai Viteazul este "colegul" sau, in contextul in care vorbea despre steagul steguiesc de mari dimensiuni arborat la Baraolt.

"Eu sunt din orasul lui Mihai Viteazul. Daca ei vor sa ridice acolo steagul cu care au plecat cu colegul meu, Mihai Viteazul, acum cateva sute de ani sa cucereasca niste drepturi impotriva ungurilor, pe mine nu ma deranjeaza. Eu nu privesc cu atata ura aceasta chestiune, sunt colegi de-ai mei care arboreaza steagul Real Madridului sau Barcelonei, nu vad care e problema", a afirmat Zgonea, intrebat de jurnalisti daca il deranjeaza arborarea steagului secuiesc de la Baraolt, potrivit Mediafax.

Desi a observat ca afirmatia sa despre Mihai Viteazul a starnit zambetele si chiar rasetele jurnalistilor, presedintele Camerei nu a revenit apoi asupra termenului folosit.

Desi jurnalistii au incercat sa il abordeze din nou pentru a-l intreba daca nu cumva a fost o eroare sau o gluma folosirea cuvantului "coleg" despre Mihai Viteazul, Zgonea nu a mai raspuns intrebarilor, grabindu-se sa intre la sedinta plenului Camerei, pe care o prezideaza.

Un drapel secuiesc de mari dimensiuni va fi arborat, marti, in centrul orasului Baraolt (Covasna), la initiativa organizatiei locale a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Guvernul Ungariei finanteaza proiecte din Harghita, Covasna si Mures