Ministrii care sunt judecati in cadrul unor dosare penale ar trebui sa fie indepartati din Guvern, prezenta acestora in cabient afectand sansele de aderare a Romaniei de intrare in spatiul Schengen, a declarat presedintele Traian Basescu in cadrul discursului pe care l-a sustinut in fata Parlamentului.

„Eu nu acuz pe nimeni, dar unor state din UE le este greu sa inteleaga de ce este dificil sa aducem in afara Guvernului niste ministri care au dosare penale si apoi sa ii aducem inapoi imediat ce instantele dau o decizie cu privire la acestia. Eu propun indepartarea ministrilor care au astfel de dosare”, a declarat Basescu.

Presedintele a mai propus ca ca desemnarea sefilor Parchetului General si DNA sa se realizeze cat mai rapid.

Traian Basescu a sustinut ca Romania indeplineste toate criteriile tehnice pentru a intra in Schengen, insa procesul este are de suferit din cauza ca exista state care leaga accesul in Schengen de lupta anticoruptie.

"Aderarea la euro in 2015 nu mai este realista"

Presedintele Traian Basescu a declarat in discursul din plenul Parlamentului ca este esential pentru Romania sa intre in zona Euro in urmatorii trei-patru ani, el aratand insa ca obiectivul oficial 2015 nu mai este realist si ca trebuie ajustat de catre Guvern, Parlament si BNR.

"Este esential sa adoptam moneda Euro in trei-patru ani, astfel riscam ca urmatoarea modificare a Tratatelor UE sa ne gaseasca neintegrati, in afara zonei Euro si sa ramanem asa", a afirmat Basescu, el aratand ca exista "mai multe voci" in UE care vorbesc despre Uniunea "cu doua viteze", cu statele care au adoptat Euro si cele non-Euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si