Aproape 1.000 de persoane, printre care si calugari, au participat joi dupa-amiaza, in Parcul Izvor din Bucuresti, la un miting "anticip" organizat pentru a avertiza privind riscurile la care se expun, in opinia lor, cei care accepta cardul de sanatate si, in general, acte biometrice.

Protestul, organizat de Asociatia Dreptate si Adevar, a avut pe trotuarul de vizavi de Palatul Parlamentului, unde participantii au afisat pancarte si au scandat contra informatizarii datelor personale, scrie Mediafax.

"Cip = Sclav", "Nu vrem lagar electronic" si "In loc sa dati bani pe carduri, mai bine angajati medici si asistente" sunt cateva dintre mesajele de la protestul autorizat incepand cu ora 12.00.

Mesaje similare au tinut sa trasmita, la un moment dat, si aproximativ 20 de simpatizanti ai miscarii legionare, care au protestat in aceeasi zona, insa separat de masa enoriasilor si calugarilor.

Potrivit reprezentantilor Jandarmeriei, singurul incident a fost legat de o persoana venita la protest cu lanturi asupra sa. La solicitarea organizatorilor, aceasta a fost dusa de jandarmi la Sectia 157 de Politie, pentru a fi legitimata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Alimentara de stat din Capitala: cum arata, ce cumperi si cat costa