Instanta a amanat doua ore judecarea recursului impotriva deciziei de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, dupa ce procurorul a spus ca nu a gasit la dosar documentele care detaliaza activitatile pentru care Nastase a fost recompensat in penitenciar, avocatii acuzand DNA de tergiversare.

Tribunalul Bucuresti a inceput luni, in jurul orei 9.30, judecarea recursului facut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 4 de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, anunta Mediafax.

Procurorul DNA prezent la sedinta de judecata a aratat in fata instantei ca, desi a studiat joi si vineri acest dosar, nu a gasit documentele ce detaliaza activitatile pentru care Adrian Nastase a fost recompensat pe parcursul executarii pedepsei, cerand astfel acordarea unui termen.
In replica, apararea lui Adrian Nastase a acuzat DNA de tergiversarea judecarii cauzei, precum si de o competitivitate neloiala, aratand ca fostul premier a fost recompensat inclusiv dupa ce i s-a admis la Judecatorie cererea de eliberare conditionata. Avocatul a precizat ca recompensa a constat in suplimentarea dreptului la vizita.

Instanta a suspendat pentru doua ore judecarea cauzei, timp in care procurorul DNA va studia din nou acest dosar.

Adrian Nastase a fost adus luni dimineata, in jurul orei 9.00, de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Bucuresti, care urmeaza sa ia o decizie definitiva privind cererea acestuia de eliberare conditionata dupa executarea unei treimi din pedeapsa de doi ani de inchisoare primita in dosarul "Trofeul calitatii".

Avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu, a declarat la intrarea in Tribunalul Bucuresti ca se asteapta ca spiritul de dreptate si corectitudinea sa triumfe si, dupa mai bine de 300 de zile de cand a fost incarcerat, fostul premier sa fie alaturi de familie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Fiul lui Adrian Nastase, job in Guvern! Cu ce se va ocupa?