"Eu respect ca de fiecare data decizia domnului presedinte, dar, pe de alta parte, trebuie sa remarc ca nu stiu sa piarda. Domnia sa si-a incheiat declaratia spunand ca nu va mai fi o povara pentru noi, dupa cum nici noi nu vom mai fi o povara pentru domnia sa. Nu inteleg cand am fost o povara pentru domnia sa, ca si la referendumul din 2007 am fost alaturi de domnia sa si la alegerile din 2009 si asta vara la 40-45 de grade am fost langa statul de drept si langa domnia sa", a spus Blaga, intrebat in legatura cu declaratia lui Traian Basescu.

Blaga a adaugat ca lucrurile sunt clare si batalia PDL este cu USL.

Intrebat din nou de ziaristi in legatura cu afirmatiile lui Traian Basescu, Blaga a spus ca lucrurile sunt clare, ca Traian Basescu a spus "adio" partidului si a spus ca nu doreste ca partidul sa fie pentru el o piatra de moara.

"Nu cred ca vreodata in istoria noastra am fost o piatra de moara pentru domnia sa", a adaugat Blaga.

Citeste si:

Presedintele Traian Basescu spune, intr-un mesaj pe Facebook, ca a vazut rezultatul Conventiei PDL si ca "modul cum nu au inteles sa fie democrati" il face sa spuna acum "definitiv si pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat".

"Am vazut rezultatul Conventiei PDL, cred ca am fost cinstit cu acest partid. I-am spus ca dupa aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au inteles sa fie democrati ma face sa spun acum definitiv si pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astazi ne-am despartit. Ei nu mai sunt o piatra de moara pentru mine, eu nu mai sunt o piatra de moara pentru ei. Ma voi dedica constructiei unei alte solutii de dreapta, cu oameni cinstiti, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care accepta dreptul democratic al contestatiei si vreau sa stiti ca nu voi face nimic pentru a aduce alaturi de mine vreo bucatica din PDL", a declarat Traian Basescu, intr-un mesaj video postat pe pagina de Facebook.

Presedintele mai spune ca PDL "a demonstrat ca a putut fi pe o directie democratica atata timp cat a stiut de un lider autoritar".

"Imediat ce au simtit ca pot singuri aripa fesenista a partidului a rabufnit, iar Conventia de astazi este proba ca 50% din partid este inca ancorat in naravurile FSN-ului. Adio PD, adio PDL. Noi azi ne-am despartit definitiv. Luati-va drumul vostru, iar eu il am pe al meu", a mai spus Basescu, facand si un gest cu mana.