Voicu: Basescu incalca din nou Constitutia, dar suspendarea necesita coagularea vointei politice

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat ca presedintele Traian Basescu a incalcat Constitutia prin iesirea publica legata de Conventia PDL, insa decizia unei noi suspendari din functie necesita "coagularea vointei politice", pana acum fiind prezentate doar opinii, conform Mediafax.

"Trebuie sa recapitulam foarte succint faptele, ma refer aici doar la articolul din Constitutie care prevede plasarea presedintelui Romaniei deasupra fortelor politice. Nu este prima data cand presedintele se implica activ in viata unui partid politic, nu este pentru prima data cand presedintele, participand la Conventia PDL, sustine un anumit candidat – s-a mai intamplat si cu Emil Boc in 2011, poate mult mai virulent atunci – insa este o premiera extrem de grava faptul ca presedintele Romaniei, din aceasta pozitie, anunta public implicarea in formarea unui nou partid, mai mult decat atat, conducerea acestui proces si sigur ca din nou este vorba de o incalcare a Constitutiei, acesta este un lucru evident", a sustinut Voicu.

De asemenea, in ceea ce priveste un eventual demers de suspendare din functie, vicepresedintele PNL a sustinut ca acest lucru necesita coagularea unor optiuni politice.

"Suspendarea este un proces care implica coagularea unei vointe politice, luarea unei decizii, precum si un proces parlamentar si constitutional. Da, am asistat la o incalcare a Constitutiei, nu spun acum ca s-a si format opinia si s-a luat decizia cu privire la o suspendare a presedintelui. Nu este un secret, evident, ca suntem de parere ca presedintele Basescu nu are ce cauta la Cotroceni, a incalcat in numeroase randuri Constitutia, insa repet, nu s-a format o decizie in acest moment cu privire la o noua suspendare", a mai declarat Voicu.

El a precizat ca ministrul de Interne, Radu Stroe, a exprimat opinia "ca ar trebui sa ne gandim'.

"Cu acest lucru sunt de acord, ar trebui sa ne gandim. Nu pot acum sa definesc ca este necesara, ca trebuie facuta repede, sau ca ar trebui sa luam o decizie in acest sens. Trebuie facuta o analiza si vazut care sunt consecintele si cum am putea sa luam decizie in acest sens", a mai precizat Voicu.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, sustine ca este inadmisibil ce a facut presedintele Traian Basescu sambata, legat de Conventia PDL, el adaugand: "Trebuie sa ne gandim din nou la suspendare".

"Este inadmisibil ce a facut Basescu", a spus vicepresedintele PNL Radu Stroe, referindu-se la implicarea lui Basescu in
Conventia PDL.

"Trebuie sa ne gandim din nou la suspendare", a adaugat el.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri