"Anchetatorii NRBC nu au gasit nimic suspect in resedinta si in prezent desfasuram investigatiile obisnuite", a declarat intr-un comunicat politia britanica, ce se ocupa de ancheta.

"In lumina concluziilor agentilor special formati care au efectuat un examen NRBC ca masura de precautie, cea mai mare parte a cordonului pe care politia l-a instituit in jurul proprietatii a fost indepartat", a declarat Simon Bowden, comandantul politiei locale.

"Anchetatorii politiei criminalistice din valea Tamisei efectueaza in prezent o ancheta completa si aprofundata pentru a stabili circumstantele mortii" lui Berezovsky, precizeaza politia.

Citeste si:

Boris Berezovsky, un vechi opozant al presedintelui rus Vladimir Putin, a decedat sambata dupa-amiaza la varsta de 67 de ani in circumstante "inexplicabile" dupa cum spune politia britanica. Un avocat rus afirma ca acesta s-a sinucis.

Miliardarul a fost unul dintre adversarii cei mai virulenti ai presedintelui rus. El era una dintre figurile de la Londra ale unui grup de exilati rusi anti-Putin din care a facut parte si Aleksandr Litvinenko, un transfug al FSB (serviciile de informatii ruse) otravit cu poloniu in noiembrie 2006 la Londra. Litvinenko bause ceai, cu putin timp inainte, cu omul de afaceri Dmitri Kovtun si cu Andrei Lugovoi, un agent secret rus, intr-un hotel londonez.

Sursa foto: Agerpres