Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat marti ca vrea sa refaca manualul de geografie economica si hartile economice ale Romaniei, disparute din scoli in ultimii ani, pentru a sti de unde trebuie pornit atunci cand se doreste dezvoltarea industriei.
"Hartile economice ale Romaniei au disparut din scoli si din birouri. A disparut, de asemenea, manualul de geografie economica. Noi trebuie sa refacem acest manual ca sa stim exact cand vrem sa dezvoltam industria, de unde trebuie sa plecam. Industria romaneasca nu este numai cazul Oltchim sau Mechel", a afirmat Vosganian la o conferinta pe tema reindustrializarii Romaniei, scrie Mediafax.

El a mentionat ca exista companii puternice in Romania care constituie o baza promitatoare pentru industrie, insa dintre cele 23 de mari domenii industriale, 17 se gasesc intr-o proportie ridicata intr-un mare decalaj de competitiviate fata de Uniunea Europeana.

"Din fericire, avem investitii straine in Romania. Din pacate, cea mai mare parte a lor inregistraza un decalaj de competitivitate fata de unitatilor lor din alte tari", a mai spus Vosganian.

Ministrul a aratat ca Romania trebuie sa rezolve problema marilor decalaje, pentru ca altfel nu se poate asigura un nivel ridicat al competitivitatii.

Astfel, in regiunea Nord-Est PIB-ul pe cap de locuitor este de circa 3.500 euro, in Banat, in regiunea de Vest si Nord-Vest, PIB-ul pe locuitor este 7.500 euro, iar in Capitala indicatorul ajunge la 14.000 euro.

"Nu vom putea sa asiguram un nivel ridicat al competitivitatii intr-o tara care se afla cu decalaje atat de mari. De aceea, impreuna cu cele trei mari strategii care se refera la economie, anume strategia de reindustrializare, de inovare si cea privind diplomatia economica noi am adaugat si o a patra, respectiv strategia privind modernizarea rurala si care are si ea o puternica componenta industriala", a mai spus Vosganian.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri