Intrebat ce rol vede pentru Nastase, Iliescu a raspuns, potrivit Mediafax. "Un reper, un reper moral. Nu se va mai angaja, cred, curand - nu stiu cum vor evolua lucrurile - dar curand nu cred ca se va angaja intr-o pozitie activa mai ales in viata politica si el profesional mai mult va cauta sa-si gaseasca cadrul necesar pentru a gasi satisfactie. E un profesionist, un om studios, un om care in aceasta perioada a acumulat elemente de gandire, a citit mult, asa incat il inteleg".

Iliescu a mai spus ca, in opinia sa, nu se poate vorbi de colegi de partid ai lui Nastase care sa-l fi tradat sau sa-l fi vrut pe acesta in inchisoare.
Solicitat sa comenteze afirmatiile lui Nastase, care s-a declarat dezamagit de unii colegi, si intrebat daca unii din PSD l-au tradat pe fostul premier sau l-au vrut in inchisoare, Iliescu a spus: "Nu cred ca se poate vorbi de asa ceva, dar probabil ca are ratiunile lui in aprecierea pe care a facut-o".

Iliescu a mai spus ca pozitia lui Nastase legata de faptul ca fostul premier nu s-ar razbuna pe presedintele Traian Basescu este una care dovedeste intelepciune.

"E o pozitie inteleapta, echilibrata si pe care o inteleg", a spus Iliescu.