Presedintele PNL, Crin Antonescu, este considerat de catre populatie drept omul politic cu sansele cele mai mari sa fie urmatorul presedinte al Romaniei, urmat la mare distanta de Victor Ponta si guvernatorul bancii centrale Mugur Isarescu si Sorin Oprescu, arata un barometru de opinie politica, realizat de Agentia de Rating Politic.
Astfel, la intrebarea Cine credeti ca are sansele cele mai mari sa fie urmatorul presedinte al Romaniei?, o pondere de 32% dintre respondenti au mentionat Crin Antonescu, 15,8% - Victor Ponta, 6,1% - Mugur Isarescu, 5,7% - Sorin Oprescu, Mihai Razvan Ungureanu s.a.m.d..

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru presedintele Romaniei, majoritatea l-ar vota, de asemenea, pe Crin Antonescu, din partea USL -42,3%, urmat de Mihai Razvan Ungureanu, din partea Aliantei DA PNTCD-FC si Dan Diaconescu, din partea PP-DD, cu 22,4%, respectiv 11,2%.

Respondentii au fost intrebati si daca tind mai degraba sa aiba sau sa nu aiba incedere in X (personaj politic). Astfel, majoritatea respondentilor "ar avea mai degraba incredere" in Mugur Isarescu (62,4%), urmat de Sorin Oprescu (55,1%) si Victor Ponta (50,7%). Crin Antonescu a fost, in medie, doar a sasea varianta a respondentilor cu 35,5%, imeiat dupa Klaus Johannis (44,6%).

Sondajul a fost realizat prin interviuri telefonice, asistate de calculator. Volumul realizat al esantionului: 1.020 interviuri la nivelul populatiei adulte a Romaniei. Tipul esantionului: stratificat, cu selectie aleatorie a gospodariilor si selectie aleatorie a persoanelor - metoda "cea mai apropiata aniversare". Au fost efectuate ponderari ale esantionului la valorile cunoscute/reale din populatie pentru variabilele sex, varsta, marime localitate, regiune. Eroare statistica standard: 2,55%, la un nivel de incredere de 95%. Perioada in care a fost realizat sondajul: 12 – 17 aprilie 2013.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri