Astfel, la intrebarea Cine credeti ca are sansele cele mai mari sa fie urmatorul presedinte al Romaniei?, o pondere de 32% dintre respondenti au mentionat Crin Antonescu, 15,8% - Victor Ponta, 6,1% - Mugur Isarescu, 5,7% - Sorin Oprescu, Mihai Razvan Ungureanu s.a.m.d..

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru presedintele Romaniei, majoritatea l-ar vota, de asemenea, pe Crin Antonescu, din partea USL -42,3%, urmat de Mihai Razvan Ungureanu, din partea Aliantei DA PNTCD-FC si Dan Diaconescu, din partea PP-DD, cu 22,4%, respectiv 11,2%.


Respondentii au fost intrebati si daca tind mai degraba sa aiba sau sa nu aiba incedere in X (personaj politic). Astfel, majoritatea respondentilor "ar avea mai degraba incredere" in Mugur Isarescu (62,4%), urmat de Sorin Oprescu (55,1%) si Victor Ponta (50,7%). Crin Antonescu a fost, in medie, doar a sasea varianta a respondentilor cu 35,5%, imeiat dupa Klaus Johannis (44,6%).

Sondajul a fost realizat prin interviuri telefonice, asistate de calculator. Volumul realizat al esantionului: 1.020 interviuri la nivelul populatiei adulte a Romaniei. Tipul esantionului: stratificat, cu selectie aleatorie a gospodariilor si selectie aleatorie a persoanelor - metoda "cea mai apropiata aniversare". Au fost efectuate ponderari ale esantionului la valorile cunoscute/reale din populatie pentru variabilele sex, varsta, marime localitate, regiune. Eroare statistica standard: 2,55%, la un nivel de incredere de 95%. Perioada in care a fost realizat sondajul: 12 – 17 aprilie 2013.