ANI: Stolojan - fals in declaratii, Iohannis - incompatibilitate, Vanghelie - nereguli la avere

ANI ii acuza, potrivit Mediafax. pe Theodor Stolojan de fals in declaratii, pe Marian Vanghelie pentru diferente intre venituri si avere, pe Klaus Iohannis, Aristotel Cancescu si pe Nicusor Constantinescu de incompatibilitate, iar pe Florin Popescu de conflict de interese.

Europarlamentarul Theodor Stolojan, membru PDL, este acuzat de ANI de fals in declaratii pentru ca nu si-a trecut in declaratiile de avere si de interese completate la data de 25 mai 2012 actiunile la Transgaz Medias, in cazul sau fiind sesizat Parchetul ICCJ.

ANI a constatat o diferenta de peste 180.000 de euro intre veniturile realizate de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie si averea dobandita de acesta, astfel incat a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, pentru a incepe un control in acest caz.
Primarul Sibiului Klaus Iohannis (PNL) se afla in stare de incompatibilitate, intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu si SC Piete SA, ceea ce contravine prevederilor legale, a constatat Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Presedintele CJ Constanta, social-democratul Nicusor Constantinescu, s-a aflat in incompatibilitate in perioada 20 iunie 2008 - 23 martie 2009, intrucat a fost simultan si reprezentant al judetului in Adunarea Generala a Actionarilor SC RAJA Constanta.

Presedintele CJ Brasov Aristotel Cancescu (PNL) se afla in stare de incompatibilitate din 29 mai 2009, detinand simultan si sefia Consiliului Judetean si calitatea de actionar la SC Apa Canal Sibiu, conform Agentiei Nationale de Integritate.

Deputatul PDL Florin Popescu s-a aflat in conflict de interese in perioada in care a exercitat functia de sef al CJ Dambovita, intrucat a semnat contracte si acte aditionale intre Consiliul Judetean si firma Procor SA, la care a fost asociat, ANI sesizand Parchetul Curtii de Apel Ploiesti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri