Scolile de business Pilkington Ratiu si Maastricht School of Management Romania au fuzionat pentru a pune bazele unei institutii de invatamant adaptata la realitatile din Romania, care va fi destinata mediului de afaceri local si regional.
"Scoala rezultata in urma fuziunii se adreseaza managerilor-cheie din multinationale si antreprenorilor romani care isi doresc sa schimbe in bine realitatea in care traiesc, incepand cu ei si cu business-urile in care sunt implicati", se arata intr-un comunicat.

Profesorii noii scoli de business sunt, pe de o parte, manageri si antreprenori care conduc business-uri in Europa Centrala si de Est, iar, pe de alta parte, sunt profesori de la scoli de afaceri renumite precum Harvard si INSEAD. Ei vor imbina teoria si informatia necesare intelegerii in ansamblu a unui business cu studii de caz specifice unei economii emergente.

„Ne dorim sa facem un program care sa nu iasa in fata prin cat de international este prin abordare si prin oamenii care predau, ci, din contra, prin cat de relevant este pentru Romania si pentru realitatile prin care trecem si mai ales pentru unde vrem sa ajungem”, a declarat Dora Surugiu, managing director.

Scoala de business le ofera participantilor instrumentele necesare de dezvoltare personala prin accentuarea competentelor soft.

„Ne preocupa acele deprinderi si cunostinte care sa ii ajute pe cursantii nostri sa schimbe lucrurile in jurul lor, devenind afaceristi, dar si oameni mai buni. Ei sunt oamenii care fac tranzitia intre Romania de astazi, asa cum o stim, si Romania de maine, asa cum ne-o imaginam. Ne dorim un MBA cu manecile suflecate, care sa se ia la tranta cu toate provocarile pe care le presupune mediul de afaceri local si regional”, a explicat Sergiu Negut, Associate Dean – Entrepreneurial Growth.

Mai mult, scoala de business rezultata din fuziunea MSM-Ratiu se adreseaza celor motivati sa inteleaga toate aspectele business-ului in care sunt implicati fie ca manageri, fie ca antreprenori, si care isi doresc sa construiasca nu numai o afacere profitabila, ci si un business responsabil.

„Cred ca o scoala nu ar trebui sa ofere retete, ci modelele de gandire si instrumentele necesare pentru ca cei care vin la noi sa poata pleca de aici cu o perspectiva larga, holistica chiar asupra conducerii unei afaceri. Cartea de management a secolului nostru nu s-a scris inca, ea se va scrie de catre managerii viitorului, poate si de studentii si absolventii scolii noastre”, a declarat Adrian Stanciu, Associate Dean – Knowledge & Leadership.

Maastricht School of Management Romania si Pilkington Ratiu Business School au fuzionat datorita viziunii comune a celor doua entitati: aceea ce a crea o scoala de business relevanta, unde antreprenorii si executivii romani vor si pot sa devina ei insisi agenti ai schimbarii pentru mediul in care traiesc si in care lucreaza si, pe termen lung, pentru intreaga lume.

Alte scoli de business prezente pe piata locala sunt WU Executive Academy, ASEBUSS, Tiffin Executive MBA, CODECS, City-University of Sheffield.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri