Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) cere Guvernului trecerea patinoarului artificial "Mihai Flamaropol" in administrarea CGMB, pentru a-l demola si reface, in doi ani, cu suma de aproximativ 25 de milioane de euro fara TVA, studiul de fezabilitate al proiectului fiind aprobat sambata.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, in sedinta de sambata, un proiect de hotarare prin care municipalitatea cere Guvernului Romaniei sa treaca Patinoarul "Mihai Flamaropol" si terenul aferent, in suprafata totala de 26.350,98 metri patrati, din Bulevardul Basarabiei nr. 35 din Sectorul 2 al Capitalei, din domeniul public al statului, in domeniul public al Municipiului Bucuresti si in administrarea CGMB, relateaza Mediafax.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, Municipiul Bucuresti se obliga ca, dupa demolare, sa refaca patinoarul artificial "la standardele secolului XXI, in conditiile impuse de normativele si standardele internationale in vigoare", dar si de a realiza spatii adiacente necesare practicarii activitatilor sportive. Finantarea investitiei urmeaza sa fie realizata de la bugetul local.

Reprezentantii municipalitatii au precizat pentru Mediafax ca au si fost aprobati, tot sambata, atat studiul de fezabilitate, cat si indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect, in valoare de aproximativ 25 de milioane de euro, fara TVA. Lucrarile ar urma sa dureze 24 de luni, au mai spus sursele citate.

Totodata, potrivit proiectul, imobilul ar urma sa fie dotat si cu un bazin de inot, iar pe acoperisul sau, va putea fi amenajat un parc pentru perioada verii.

In expunerea de motive a proiectului se mai arata ca, in prezent, patinoarul se afla in administrarea Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret si in folosinta gratuita a Federatiei Romane de Hochei pe Gheata, care, insa, nu dispun de fondurile necesare pentru reabilitarea patinoarului.

"A rezultat necesitatea demolarii (...) intrucat cladirea se afla intr-o stare avansata de degradare din punct de vedere structural si al instalatiilor foarte vechi, costurile de intretinere fiind foarte mari si fiind practic imposibila functionarea si desfasurarea activitatilor sportive in parametrii de siguranta", se precizeaza in document.

Patinoarul "Mihai Flamaropol" a fost construit in anul 1958 ca patinoar descoperit, iar in anul 1972, cu ocazia organizarii la Bucuresti a Campionatului Mondial de Hochei pe Gheata, s-a realizat acoperirea si artificializarea acestuia.

In 12 aprilie, la conferinta in care a prezentat "starea Bucurestiului", la cinci ani de la preluarea mandatului de primar general, Sorin Oprescu a spus ca doreste continuarea proiectului privind "Arena Nationala" cu o sala polivalenta de cel putin 12.000 de locuri si cu un patinoar de 6.000 de locuri in incinta Complexului National "Lia Manoliu".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri