Liderul Fortei Civice, senatorul Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Arad, ca dreapta romaneasca este, in momentul de fata, "fragmentata, iar din punct de vedere al actiunii politice, incoerenta", singura sansa fiind "unitatea in actiune" a partidelor de dreapta.

"Trebuie inteles ca pentru dreapta romanesca, pentru a avea sanse, exista doua proiecte pe termen scurt si unul pe termen mediu. Pe termen scurt, adica 2014, trebuie sa avem lista comuna a formatiunilor politice ale dreptei pentru europarlamentare", a spus Ungureanu, care a precizat ca pe acesta lista vrea sa se regasesca nume atat din Alianta Dreptate si Adevar (FC + PNTCD), cat si din PDL, Initiativa Romania Liberala sau din alte partide si organizatii de dreapta, cum ar fi Miscarea Populara.

Ungureanu a spus ca lista comuna poate fi stabilita "fara complicatii, pe seama unui protocol".

"Speranta e ca dreapta sa aiba macar acelasi numar de europarlamentari. Daca mergem separat, in mod clar vor fi mult mai putini, poate jumatate", a spus presedintele FC.

Citeste si:

Al doilea proiect pe termen scurt mentionat se refera la candidatul unic la Presedintia Romaniei, iar proiectul pe termen mediu este construirea unui partid de centru dreapta pana in 2016.

"Daca nu facem astea, iar fragmentarea se mentine, in 2016 nu se va intra la guvernare din dreapta decat pe seama compromisului politic, sub acoperirea unei coalitii stanga-dreapta. Nu o sa existe un guvern monocolor al dreptei. Cine crede ca dreapta isi poate permite mai multi candidati si sa aiba si succes, ori e naiv, ori pacaleste", a mai spus Mihai Razvan Ungureanu.