Carnea de miel scoasa la vanzare in Capitala, pentru preturi pornind de la 22 de lei pe kilogram, nu se bucura de mare cautarea inaintea mini-vacantei din perioada 1-6 mai, insa comerciantii spera ca interesul cumparatorilor sa creasca dupa Ziua Muncii.
La Piata Sudului, se gaseste carne de miel in doua dintre cele trei macelarii din complex, cealalta urmand sa aduca de miercuri, desi nu cu mari sperante de profit. Intr-una dintre macelarii, toti cei patru comercianti vand kilogramul de carne de miel cu 23 de lei, cel de organe, cu 19,5 lei, tot atata costand si pastrama de berbecut. In celalalta macelarie, carnea de miel costa 22 de lei kilogramul. Peste tot sunt si miei intregi, atarnati in carlige, dar si bucati.

Mielul de Camerun, la mare cautare anul acesta, lipseste. De altfel, intr-un singur loc din Piata Sudului este mentionata pe taraba si originea carnii: "miel de Dobrogea", scrie Mediafax.

Intrebati despre cum le merg vanzarile, comerciantii spun ca acestea sunt slabe, iar asta desi pretul carnii de miel, ajuns anul trecut si la 28 de lei pe kilogram, este acum mai mic. "Se vinde, dar in cantitati mai mici. Nu prea se mai vand mieii intregi, mai mult sferturi", spune o vanzatoare. "Foarte greu. Nu sunt bani", explica o alta.

De vandut miel in afara perioadei Pastelui nici nu se pune problema. "Cine sa cumpere miel? Se mai vinde doar pastrama, cand vine vremea tulburelului", spune un macelar.

Intr-o macelarie arabeasca tot din sectorul 4 se vinde tot timpul carne de oaie si de berbec. Miel, insa, se aduce numai de Paste, la comanda, cererea fiind, anul acesta, scazuta. "De obicei, aveam clientii nostri, care ne spuneau dinainte", spune vanzatoarea, oftand ca toate celelalte.

Tot ea spune ca, de la sarbatorile de anul trecut, au scazut foarte mult vanzarile, si la oaie, si la vita, si chiar si la porc.

In macelaria arabeasca, preturile la unele delicatese ajung si la 60 de lei pe kilogram, cat costa muschiuletul de berbecut. In rest, asezate frumos, pe categorii, frigarui de berbecut (30 de lei pe kilogram), cotlet de berbecut cu os (40 de lei), pulpa de oaie cu os (28 de lei) si fara os (33 de lei), piept de oaie si vita (25 de lei) si doua variante de kebab, cu carne amestecata de oaie si vita (25 de lei).

In Piata "16 Februarie" din Bucurestii Noi, afisele care anunta oferta la carne de miel sunt puse chiar pe geamul de la intrarea unui magazin. "Carne de miel - 23 de lei" se poate citi, de altfel, mai peste tot, de la intrare si pana la raftul de carne. Carnea de miel costa aici mai putin decat cea de curcan, care se apropie de 30 de lei kilogramul. Mai ieftin decat mielul este aici doar porcul.

Ca sa vina in ajutorul cumparatorilor, macelarii au portionat mieii. "Sa luam de astazi, ca poate nu mai gasim", isi zic doi pensionari.

Cat despre rata vanzarilor, o vanzatoare estimeaza ca se dau cel mult doua pachete cu carne de miel pe ora. "In general, oamenii lasa pe ultima zi. Spun ca trebuie sa fie carnea proaspata. Atunci este aglomeratie. Acum, vindem cam unul-doua pachete pe ora", spune ea.

Puii - care umplu galantarele, intregi sau transati - nu au mare cautare. "Timp de o ora, niciun cumparator nu a cumparat pui", mai spune vanzatoarea.

Un alt complex din "16 Februarie" anunta ca are carne de miel tot printr-un afis pus la intrare. Pretul e acelasi, 23 de lei. Inauntru, doar doi trei cumparatori. "Este prea devreme. Acum, oamenii se pregatesc de 1 Mai, dar sa vezi dupa aceea. Vor disparea mieii intr-o clipa", spune, optimista, o vanzatoare.

In Piata Drumul Taberei, cea mai mare din sectorul 6, agitatia vizeaza, in principal, carnea de porc. La tarabele dedicate producatorilor "de Sibiu" sunt insa si cativa care se intereseaza de miel.

"25 de lei kilogramul, negociabil. Adica...ne intelegem", raspunde vanzatoarea unui pensionar care vrea sa stie cat l-ar costa sa duca acasa materie prima pentru stufat, ciorba si coaste la cuptor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri