Premierul Victor Ponta este considerat cel mai potrivit pentru a ocupa fotoliul de presedinte al Romaniei, obtinand 49,4% din preferintele romanilor, conform unui sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda ziarului Adevarul.

Victor Ponta este secondat de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu (47%), care, din postura sa apolitica, se bucura in continuare de o cota ridicata de incredere. Podiumul este completat de liderul PNL, Crin Antonescu, care este considerat potrivit si foarte potrivit pentru functia de presedinte de 44% din populatie.

Cifrele nu sunt linistitoare pentru Crin Antonescu, in conditiile in care el este candidatul oficial la Presedintie din partea USL.

Totodata, Antonescu pierde teren in fata partenerului sau de alianta, Victor Ponta, de care il separa in acest moment aproximativ sase procente. Un alt nume vehiculat ca posibil candidat la alegerile prezidentiale, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, se pozitioneaza pe locul patru, cu un procent de 42,5%, si ii sufla in ceafa liderului PNL.