George Becali a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN.
De asemenea, se va pune sechestru pe bunurile lui Becali. Decizia este definitiva. George Becali a declarat ca se va prezenta singur la politie in aceasta seara. De asemenea, omul de afaceri a spus ca se va aduce la CEDO pentru a obtine ulterior o "revizuire" a acestei decizii.

Intrebat daca se simte tradat de cineva, Becali a raspuns ca "de statul roman".

"Nu vreau sa acuz pe nimeni. Asta este soarta mea, asta este crucea pe care trebuie sa o port. Sa nu credeti ca este o rautate, dar toti oamenii care mi-au facut rau au avut probleme- de la viata. Nu le doresc judecatorilor rau, dar daca nu prin Dumnezeu au facut lucrarea asta vor plati", a declarat Becali, care apoi a continuat catre presa "am fost sclavul vostru, n-am stat doar pentru publicitatea, ci din bun simt, dar acum am o rugaminte: Lasati-ma, lasati-ma sa ma duc si eu acasa sa stau cu familia"

Fostul ministru Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina au primit fiecare doi ani de inchisoare cu executare. In cazul fiicei lui Babiuc s-a mentinut achitarea.

Potrivit deciziei luate luni, completul de cinci judecatori al instantei supreme l-a condamnat pe Becali la doi ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata, relateaza Mediafax.

In cazul finantatorului echipei Steaua Bucuresti - condamnat anterior la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul privind sechestrarea de persoane -, instanta a revocat suspendarea executarii acestei pedepse. Judecatorii au reindividualizat pedepsele de cate trei ani de inchisoare primite de Becali in acel dosar si le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri.

Dupa recontopirea pedepselor, au aratat judecatorii, Gigi Becali urmeaza sa execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de inchisoare cu executare, din care instanta a dispus sa fie scazuta perioada 2 aprilie - 17 aprilie 2009, in care omul de afaceri a fost retinut si arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrarii de persoane.

Completul de cinci judecatori de la instanta suprema a incheiat in 14 mai discutiile in recursul facut de procurorii anticoruptie impotriva deciziei prin care Gigi Becali si celelalte persoane judecate in dosarul schimbului de terenuri cu MApN au fost achitat, verdictul fiind dat luni.

Procurorii DNA au cerut condamnarea la pedepse cu inchisoarea a lui George Becali si a celorlalti inculpati, in vreme ce aparatorii acestora au aratat ca, in raport de probele anchetatorilor si de situatia juridica a celor doua terenuri vizate, se impune achitarea clientilor lor pentru acuzatiile aduse de anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

George Becali, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, si Dumitru Cioflina au fost achitati, in 24 mai 2012, de instanta suprema in dosarul schimbului de terenuri dintre Becali si Ministerul Apararii Nationale, decizia fiind atacata cu recurs de catre procurori.

Astfel, George Becali a fost achitat pentru infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, Victor Babiuc si fiica lui, Ioana, pentru luare de mita si, respectiv, complicitate la luare de mita, iar Dumitru Cioflina pentru abuz in serviciu. Decizia a fost atacata cu recurs la completul de cinci judecatori al instantei supreme, care va da o sentinta definitiva in acest dosar.

Potrivit procurorilor, in perioada 1996-1999, in calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publica a statului din zona Voluntari (fosta Ferma Rosia), MApN a efectuat doua schimburi de terenuri cu George Becali, suprafata totala cedata acestuia in urma celor doua schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinta prejudicierea statului roman cu suma totala de 892.758 de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri