Avocatul a precizat ca a avut o discutie cu Gigi Becali dupa ce acesta a fost incarcerat, iar in urma celor stabilite cu clientul lui, va redacta un memoriu de gratiere, pe care il va trimite Presedintiei.

Bogdan Vlad a mai spus ca in document nu vor fi invocate articole de lege privind gratierea, ci acesta va contine predominant argumente de natura personala. Avocatul a precizat ca in cererea de gratiere vor fi invocate aspecte ce tin de viata de familie a lui Gigi Becali sau de viata profesionala a acestuia.

Avocatul a mentionat ca documentul va fi depus la Presedintie fie la sfarsitul acestei saptamani, fie la inceputul saptamanii viitoare, precizand ca gratierea este un atribut aflat la latitudinea sefului statului.

Citeste si:

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat ca procedura gratierii este complicata, se face o analiza, este vorba de un dosar intreg, nu decide pur si simplu presedintele.

Intrebat despre eventuala solicitare a gratiere a lui George Becali a raspuns: "Nu o sa ma pronunt pe o chestiune ipotetica. Sigur, e dreptul oricarei persoane condamnate sa ceara aceasta gratiere, dar e o intreaga procedura care trebuie urmata. Repet, asta-i o declaratie de intentie, n-am vazut inca cererea de gratiere".

Consilierul prezidential precizeaza ca procedura este complicata.
"Se face o analiza, e o procedura complicata cu gratierea, nu decide pur si simplu presedintele, asa ca e Gigi Becali sau ca e X sau e Y, se fac niste analize, e un dosar intreg acolo, se iau niste avize si in final, sigur, presedintele e cel care decide. Dar e greu de analizat parcursul asta inainte sa stii ce contine dosarul respectiv", a afirmat Lazaroiu la RFI.