Studiu: Europenii arunca anual 180 kg de mancare pe cap de locuitor

In topul tarilor europene care genereaza cele mai multe deseuri alimentare, Romania se afla pe locul 10 din 27 de tari analizate, conform datelor Eurostat.

Risipa de alimente, una dintre marile probleme ale lumii moderne in tarile dezvoltate, poate fi redusa cu pana la 60% prin educatie si tehnologie. Astfel, anul 2014 a fost desemnat de Uniunea Europeana drept an al luptei impotriva risipei de alimente, iar pana in 2025 se doreste o reducere cu 50% a deseurilor alimentare.

“Risipa de alimente in Romania este sub nivelul din alte state Occidentale, insa se remarca o crestere a acestui fenomen si pe plan local, ca urmare a modificarilor obiceiurilor de consum. Aproximativ 42% din risipa de alimente la nivel european este generata de gospodariile individuale”, declara Mioara Bolozan, director de marketing Whirlpool Romania.

Cu aproape 10.400 de angajati, o prezenta in peste 30 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa si centre de productie in sapte tari, Whirlpool EMEA este subsidiara a Whirlpool Corporation.

Whirlpool Corporation a avut anul trecut o cifra de afaceri de peste 18 miliarde de dolari, 68.000 de angajati si 65 de centre de productie si cercetare in toata lumea. Compania comercializeaza marcile Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Brastemp, Bauknecht.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri