Kelemen Hunor afirma ca maghiarii din Harghita, Covasna si Mures „se tem de o asimilare foarte perversa”, prin proiectul regionalizarii. Liderul UDMR avertizeaza ca oamenii ar putea iesi in strada, daca Tinutul Secuiesc va fi „asimilat spre Brasov, Buzau sau Neamt”, conform Jurnalul.ro.
"In Harghita, in Covasna si in Murel mai putin, vrei - nu vrei, traiesc maghiarii. Este o zona, asa cum este si Tara Motilor si Moldova si Dobrogea, cu anumite traditii istorice, culturale, legaturi sociale, economice si din acest punct de vedere, eu cred ca orice abordare, indiferent cum faci acolo are si o conotatie etnica. Nici Ceausescu nu a indraznit in '68 sa faca o organizare teritoriala in asa fel incat cele doua judete, 3 judete sa fie impartite in 4-5-6 alte zone sau populatia sa fie asimilata spre Brasov, spre Buzau, spre Neamt si asa mai departe. Oamenii au iesit in strada si in '68. Daca cineva crede ca nu vor iesi in 2013, eu cred ca se inseala", a spus Kelemen Hunor la RFI.

Citeste mai mult pe Jurnalul.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri