Lucrari pe Soseaua Iancului, cu modificari pe unele linii RATB si restrictii de trafic

Lucrarile de modernizare si reabilitare a sistemului rutier si a liniei de tramvai pe Soseaua Iancului (Piata Iancului - Bulevardul Pierre de Coubertin) vor incepe sambata, circulatia pe unele linii RATB suferind modificari, iar a celorlalte vehicule urmand sa se desfasoare restrictionat.

Tronsonul Piata Iancului - Bulevardul Pierre de Coubertin face parte din proiectul de modernizare a Soselei Iancului si Pantelimon intre Piata Iancului si limita administrativa a orasului (comuna Pantelimon), precizeaza, intr-un comunicat, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), potrivit Mediafax.

Lucrarile constau in reabilitarea liniei de tramvai, a sistemului rutier, a trotuarelor, a sistemului de iluminat public, a sistemului de management al traficului, realizandu-se cu acesta ocazie si lucrarile necesare la retelele edilitare si reamenajarea spatiilor verzi, inclusiv dotare cu mobilier urban.

Totodata, se va imparti trama stradala astfel incat linia de tramvai sa fie conceputa ca banda unica pentru transportul public (tramvai, autobuz) si banda de urgenta pentru vehiculele de interventie.

La intersectia dintre Soseaua Vergului si Soseaua Pantelimon, sub nodul terminal intermodal, va fi construita si o parcare subterana de tip park & ride cu o capacitate de aproximativ 200 de locuri.

In vederea inceperii lucrarilor, incepand de sambata, tramvaiele vor fi inlocuite cu autobuze pe Soseaua Iancului, iar Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va reorganiza circulatia mijloacelor de transport din zona, astfel: linia de tramvaie 46 va functiona intre terminalele Granitul si Banu Manta, pe traseul Soseaua Pantelimon, Bulevardul Ferdinand, Soseaua Mihai Bravu, Soseaua Stefan cel Mare, Bulevardul Iancu de Hunedoara si Soseaua Iancului, iar linia de tramvaie 55 se suspenda in perioada executarii lucrarilor.

Pentru asigurarea capacitatii de transport in zona, RATB va infiinta o linie naveta de autobuze cu indicativ 655. Autobuzele vor circula de la terminalul Stadionul National, pe Bulevardul Pierre de Coubertin, Soseaua Iancului, Bulevardul Pache Protopopescu, Strada Traian, pana la Foisorul de Foc.

Circulatia celorlalte vehicule pe zona santierului se va desfasura restrictionat, cu devieri temporare, pastrandu-se doua benzi de circulatie pe sens pe toata durata lucrarilor, mai informeaza PMB, fara a preciza pe ce perioada este prevazut sa se desfasoare lucrarile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri