Patru puncte de colectare selectiva cu tomberoane subterane au fost inaugurate sambata in Sectorul 3 din Capitala, inlocuind vechile containere de la scarile blocurilor, primarul Robert Negoita propunand-si sa introduca noul sistem in tot sectorul in decurs de un an.
Primaria Sectorului 3, in parteneriat cu Rosal, a implementat, sambata, in premiera in Bucuresti, sistemul subteran de colectare selectiva, potrivit unui comunicat al institutiei.

"Aceste pubele noi de colectare a deseurilor rezolva toate problemele pe care containerele vechi le creasera. Ma refer la imprastierea gunoiului, degradarea deseurilor biologice, dar si aspectul inestetic. Ne dorim ca in decurs de un an sa inlocuim toate containerele vechi cu pubele noi", a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoita.

Directorul Rosal Bogdan Niculescu a precizat pentru Mediafax ca au fost inlocuite vechile containere de la trei scari ale unui bloc de pe Aleea Barajul Dunarii, iar un alt punct de colectare cu containere subterane a fost amenajat pe Strada Murgeni. In fiecare punct au fost amplasate cate patru containere, pentru deseurile reciclabile si pentru cele menajere, pe o platforma care este coborata in subteran si ridicata la suprafata printr-un sistem actionat de masina care transporta gunoiul.

Prin inlocuirea vechilor containere de la scarile de bloc cu cele subterane, s-au creat si noi locuri de parcare, a mai aratat Niculescu.
Acesta a mai spus ca au fost identificate 380 de locuri in Sectorul 3 unde ar putea fi implementat acest sistem.

Reprezentantii primariei au mai aratat ca aceste containere subterane nu permit imprastierea gunoiului de catre oameni sau animale, raspandirea mirosurilor neplacute si, in plus, sunt protejate de intemperii si de riscul incendierii, reducandu-se costurile de mentenanta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri