O persoana a fost ucisa si alte trei au fost ranite intr-un atac armat comis duminica in apropierea unei sectii de votare din Albania, unde au loc alegeri parlamentare, anunta surse din cadrul politiei, scrie Mediafax.

"Incidentul probabil are legatura cu scrutinul", a declarat un reprezentant al politiei, Alma Katragjini.

Persoana ucisa era un activist al opozitiei de stanga. Printre raniti se numara un activist de dreapta din cadrul partidului premierului Sali Berisha. Incidentul s-a produs in localitatea Lac, la 40 de kilometri nord de Tirana.

Alegatorii albanezi sunt chemati duminica la urne intr-un scrutin legislativ care risca sa conduca la o criza politica profunda. Alegerile sunt monitorizate cu mare atentie de catre Uniunea Europeana, care deja a refuzat de doua ori sa acorde Albaniei statutul de candidat la aderare.

Pe fondul disensiunilor puternice intre puterea de dreapta si opozitia de stanga, trei dintre cei sapte membri ai Comisiei electorale centrale au demisionat in aprilie, fara a fi inlocuiti, astfel ca nu mai exista cvorumul necesar validarii rezultatelor scrutinului.

Lidrul opozitiei albaneze, Edi Rama, s-a deplasat la locul atacului, denuntand "un grav incident politic care vizeaza intimidarea alegatorilor".

"Domnul Berisha trebuie sa isi asume intreaga responsabilitate. Trebuie inlaturat de la putere cu orice pret", a declarat Rama, fost primar al orasului Tirana.

Dupa ce a votat in capitala, premierul Berisha a spus ca vrea sa le ofere asigurari cetatenilor ca "vocile lor vor fi respectate", catalogand drept "inacceptabila orice forma de intimidare".

Sursa foto: http://www.albaniantourism.com/

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de Finanţe a fost aprobată
Setari Cookie-uri