"Steaua joaca in preliminariile Ligii Campionilor. Asta e tot ce conteaza. Ca amenda, ca perioada de probatiune, asta e altceva, dar suporterii trebuie sa stie că pe 16 iulie trebuie sa umple stadionul, pentru ca trebuie să batem la o diferenta care sa ne califice din primul meci. A fost descatusare in autocar, pentru ca toti ne-am gandit numai la asta. Nu am avut viata zilele astea, de cand UEFA a declansat procedura disciplinara aveam cele mai negre scenarii. Acum pana si ploaia mi se pare mai frumoasa", a declarat Stoica la Digisport, citat de Mediafax.

Bugetul Stelei era sa fie lovit inca o data dupa arestarea lui Gigi Becali

Steaua trebuie sa treaca de trei tururi preliminare pentru a intra in grupele Ligii Campionilor si pentru a reusi sa acceseze sumele substantiale oferite de UEFA echipelor participante. Traseul va fi unul usor avand in vedere ca echipa din Bucuresti este cap de serie.
In sezonul trecut, orice echipa care a intrat in grupe a incasat 8.6 milioane de euro.

Pe langa acesti bani, UEFA a mai premiat cu 1 mil. euro orice victorie si cu 0,5 mil. euro orice egal. De asemenea, la finalul competitiei, UEFA mai distribuie echipelor participante o suma bonus rezultata din drepturile TV, care in ultimul sezon a depasit 330 mil. euro. Acum doi ani, Otelul Galati, echipa care a intrat in grupele Ligii Campionilor, dar care nu a facut niciun punct, a incasat 11,1 mil. euro din drepturi TV.

Rezulta astfel un total de cel putin 19,7 milioane euro, la care se adauga incasarile din bilete (estimate in cazul Stelei la circa 1 mil. euro/meci international) si eventualele bonusuri pentru punctele acumulate in competitie. Pentru comparatie, investitiile straine directe facute in Romania in primele patru luni 2013 au fost in medie de 80 mil. euro/luna.

De unde au inceput problemele Stelei

In mai 2008, Gigi Becali a oferit 1,7 mil. euro jucatorilor echuipei U Cluj pentru a se asigura ca acestia urmeaza sa isi apere corect sansele si sa castige meciul cu CFR Cluj, la acel moment contracandidata Stelei la castigarea titlului de campioana.

Pe 7 mai 2008, inaintea ultimului meci din Liga I, Gigi Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucatorilor de la Universitatea Cluj - aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare - pentru ca acestia sa-si apere corect sansele si sa castige meciul cu CFR 1907 Cluj, contracandidata echipei FC Steaua Bucuresti la castigarea titlului de campioana.

Procurorii DNA au interceptat valiza cu bani intr-un restaurant din Cluj, unde Teia Sponte, vicepresedinte al Consiliului de Administratie, astepta rezultatul meciului.

UEFA si-a afirmat anterior intoleranta in situatiile de coruptie in fotbal in care se dau sentinte definitive pe latura penala. In 10 iunie, Asociatia a anuntat ca a deschis o procedura disciplinara impotriva FC Steaua. Decizia trebuia sa fie luata luni, insa aceasta a fost amanata cu o zi.

Sursa foto: uefa.com