NESsT a investit peste 1 mil.$ in afacerile sociale din Romania

Organizatia internationala NESsT a investit peste 1 milion de dolari in sustinerea dezvoltarii intreprinderilor sociale.

Organizatia internationala NESsT a investit peste 1 milion de dolari in sustinerea dezvoltarii intreprinderilor sociale din Romania, cu sprijinul partenerului sau strategic, Romanian-American Foundation. Aceasta valoare se traduce in peste 3.000 ore de training si consultanta individuala oferite cu titlu gratuit, dar si in granturi pentru start-up si pentru dezvoltarea intreprinderii sociale.

S-au implementat mai multe afaceri, cum ar fi: Atelierul de Panza, un atelier in care persoane cu dizabilitati confectioneaza sacose de panza care le vor inlocui pe cele de plastic, spre binele mediuliu; Sanatate Dulce, o alta intreprindere sociala din portofoliul NESsT Romania, vinde specialitati de miere, asigurand o sursa de venit sustenabila apicultorilor din judetul Salaj. Fundatia Cartea Calatoare produce carti audio in format DAISY (Digital Accessible Information System), o tehnologie accesibilizata ce ofera persoanelor cu deficiente de vedere oportunitatea de a se bucura de lectura ca orice alt cititor.

Pe data de 6 iunie 2013 a fost lansata cea de-a IV-a Competitie NESsT pentru Intreprinderi Sociale, organizata de catre Fundatia NESsT Romania, in parteneriat strategic cu Romanian-American Foundation si cu sustinerea Citi Romania.

Sursa foto: freedigitalphotos.net.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri