Politistii de frontiera constanteni au prins doi irakieni si un bulgar care intrasera ilegal in Romania, pe jos, in zona Negru Voda, unde au mai fost retinuti un cetatean turc si unul bulgar care intentionau sa ii transporte pe irakieni, cu o masina, intr-o tara din spatiul Schengen.
Potrivit unui comunicat de duminica al Garzii de Coasta, politistii de frontiera de la Negru Voda au observat, in noaptea de joi spre vineri, prin sistemul optronic de supraveghere, trei persoane care se deplasau pe jos dinspre Bulgaria, dupa ce trecusera granita fraudulos. Cele trei persoane, doi barbati si o femeie, au fost interceptate si retinute la aproximativ 300 de metri de linia de frontiera, noteaza Mediafax.

Cei trei s-au legitimat cu documente de identitate cu insemnele statului bulgar, dar verificarile au stabilit ca actele prezentate de cei doi barbati sunt false, cei doi fiind cetateni irakieni. Din primele cercetari s-a stabilit ca cele trei persoane erau asteptate pe teritoriul Romaniei de doi complici, care ar fi urmat sa-i transporte cu un autoturism intr-o tara din spatiul Schengen.

Politistii de frontiera au extins astfel cercetarile in zona si, pe drumul care face legatura intre Negru Voda si Constanta, au descoperit un autoturism Alfa Romeo, inmatriculat in Bulgaria, in care se aflau un cetatean turc si unul bulgar. Cei doi au spus ca au intrat legal in Romania, cu autoturismul, prin punctul de frontiera Negru Voda, si ca intentionau sa-i preia pe cetatenii irakieni in apropierea frontierei.

Politistii de frontiera le-au intocmit cetatenilor irakieni si bulgari actele premergatoare pentru infractiunile de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, complicitate la intrarea in tara prin trecrea ilegala a froniterei de stat, trafic de migranti si fals material in inscrisuri oficiale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri