Unul dintre studentii care au intervenit si l-au imobilizat pe barbatul ce a detonat material exploziv intr-o sala a Facultatii de Electronica Iasi spune ca in momentul in care a intrat in sala atacatorul a inceput sa tipe ca detoneaza bomba, apoi i-a explodat un declansator pe care il avea in mana, scrie Mediafax.

"Barbatul a venit, a tipat la noi si a spus ca detoneaza bomba. S-a creat panica. Avea un declansator in mana, care a explodat si l-a lovit. Am sarit atunci repede pe el, m-am umplut de sange. Nu ma consider un erou. Daca eram un erou nu exploda bomba. Am fost evacuati, iar in amfiteatru a mai ramas o geanta, insa acolo cred ca era o baterie pe care o folosea pentru alimentare. Nu stim cine este atacatorul, nu a avut vreo revendicare referitoare la universitate. A spus ca daca nu vine Politia detoneaza bomba", a declarat Marian Prescura, studentul care a intervenit pentru imobilizarea barbatului ce a detonat bomba.

Patruzeci de studenti si patru cadre didactice se aflau in sala de curs a Facultatii de Telecomunicatii din Iasi in momentul in care un barbat a detonat o bomba, decanul facultatii, Ion Bogdan, spunand ca a incercat sa il scoata pe barbat pe hol, pentru a discuta, insa acesta cerea sa vina Politia.

Decanul Facultatii, Bogdan Ion, care se afla in sala in care a intrat barbatul, a declarat ca a discutat cu acesta si a incercat sa il convinga sa nu puna in practica amenintarile, spunandu-i sa il ia pe el ostatic, insa barbatul a spus ca nu are ce sa discute si ca vrea sa vina Politia..

"Spunea ca vrea sa vina Politia, ca are revendicari de discutat cu Politia, nu cu noi. I-am spus sa iesim pe hol si discutam, sa ma ia pe mine ostatic si mi-a spus «nu faceti voi ordine aici»", a spus decanul.

Asistentul universitar Daniel Matasaru, care se afla in sala de curs in momentul in care barbatul a intrat si a detonat materialul exploziv, a spus ca in sala erau 40 de studenti din anul IV care sustineau licenta, precum si patru cadre didactice.

"Nu il cunostea nimeni. A spus ca are o bomba, iar eu in acel moment am reusit sa ies din sala, motivand ca trebuie sa arunc un pahar cu cafea. Am lasat usa deschisa si am reusit sa sun la 112. Cat eram pe hol s-a auzit o bubuitura, inteleg ca a detonat o capsa pirotehnica din tot ce avea. Avea in spate un rucsac mare, de munte, cu o incaracatura foarte mare. Daca nu as fi reusit sa ies si sa sun la Politie probabil ca ne-am fi trezit intr-o situatie de luare de ostatici. A fost socant", a afirmat Matasaru, care a precizat ca "barbatul era cablat si se pregatea sa detoneze materialele explozive".

El a precizat ca barbatul a fost imobilizat de doi studenti intr-un moment de neatentie.

O explozie a avut loc, luni dimineata, intr-o sala de curs a Facultatii de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii Tehnica "Gheorghe Asachi", in timpul examenului de licenta, dupa ce un barbat a intrat in sediu cu un dispozitiv exploziv, pe care l-a detonat, fara a exista victime.

Doi dintre studentii aflati in sala au reusit sa il imobilizeze pe barbat si au sunat la 112, iar la scurt timp barbatul a fost retinut si dus la Politie, unde este audiat la ora transmiterii acestei stiri.

Fascultatea de Telecomunicatii din cadrul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" unde a avut loc incidentul functioneaza in cladirea Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", care a fost evacuata.

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior Mihnea Costoiu a spus ca barbatul a amenintat ca a lasat alte bagaje cu material exploziv in sali din cladirea veche a facultatii, care are corp comun cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Ministrul a spus ca Politia si SRI fac cercetari la fata locului, pentru ca nu se stie daca afirmatiile acestuia despre alte bagaje cu exploziv sunt sau nu reale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Planuri mărețe pentru 2020: peste 500.000 de hectare de teren vor fi împădurite
Setari Cookie-uri