Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a precizat ca s-a intalnit sambata cu premierul Victor Ponta pentru "a-i preda" mandatul de la Ministerul Transporturilor, scrie Mediafax, care citeaza un interviu din Gandul.
"M-am intalnit cu premierul si i-am predat mandatul de la Ministerul Transporturilor", a spus Fenechiu.

Fostul ministru al Transporturilor a declarat ca l-a sunat vineri pe premierul Ponta pentru a-si prezenta demisia de la minister, dar ca nu exista un document oficial depus la Guvern. Acesta a explicat ca initial convenise sa-si dea demisia sambata, dar dupa ce a vazut "spectacolul televizat" l-a sunat pe premier si l-a anuntat ca demisioneaza, a notat "Gandul".

Fenechiu a fost intrebat daca in cazul sau a fost vorba despre o demisie prin telefon sau a fost revocat. "Atat timp cat eu eram intr-un colt de tara, iar premierul era in alt colt de tara nu puteam sa imi prezint demisia decat telefonic. Dincolo de toate, procedura constitutionala este revocarea", a spus el.

Fostul ministru a mentionat, la intrebarea daca exista o demisie scrisa depusa la minister, ca "nu exista o hartie facuta".
"Trebuie spus ca mi-am prezentat demisia in fata premierului, prin telefon, vineri. (...) Si daca avea documentul tot trebuia sa ma revoce. Nu exista procedura de acceptare a demisiei in Constitutiei. Exista procedura de revocare", a mai spus el.

Solicitat sa precizeze de ce nu si-a trimis demisia prin fax, Relu Fenechiu a spus: "Pentru ca eu am o relatie cu premierul indeajuns de buna in care i-am spus domnule, gata, mi-am prezentat demisia. In prima faza ramasese sa ne intalnim a doua zi, dar dupa aceea i-am dat un telefon, vazand spectacolul televizat si eu i-am spus ca nu are niciun sens sa asteptam".

De asemenea, el a fost intrebat daca noul ministru va fi propus marti de PNL. "Exista posibilitatea sa avem marti un Birou Permanent National pe aceasta tema", a raspuns Fenechiu.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri ca a vorbit de doua ori la telefon cu Relu Fenechiu, atat imediat dupa sentinta de condamnare, cat si cu cateva minute inainte de momentul declaratiei de presa, iar acesta a precizat de fiecare data ca demisioneaza, astfel ca l-a informat in acest sens pe presedintele Traian Basescu.

Relu Fenechiu a fost condamnat de instanta suprema, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsa tot de cinci ani de inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri