Ministrul delegat pentru Invatamant Superior Mihnea Costoiu a declarat ca 183 de specializari din 37 de institutii de invatamant superior din tara sunt propuse sa intre in lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare intocmite de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).

Potrivit documentului elaborat de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) in acest sens, masura ar urma sa afecteze cinci institutii de invatamant superior din Capitala si una din judetul Ilfov, scrie Mediafax.

Astfel, la Universitatea Politehnica, ar urma sa intre in lichidare un program de licenta, de invatamant cu frecventa (IF), denumit Ingineria prelucrarii materialelor polimerice, textile si compozite, la Facultatea de Inginerie Mecanica si Megatronica.

In schimb, la Universitatea Bucuresti sunt propuse sa intre in lichidare 15 specializari, atat la forma de invatamant cu frecventa, cat si la invatamant cu frecventa redusa (IFR) si invatamant la distanta (ID).

Programele cu frecventa avute in vedere sunt la Facultatea de Chimie - Chimie in limba engleza, Facultatea de Fizica - Fizica in limba franceza, Facultatea de Matematica si Informatica - Matematica in limba franceza, Matematici aplicate in limba engleza, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei - Pedagogia invatamantului primar si prescolar la Crevedia si Facultatea de Litere - Asistenta manageriala si secretariat la Crevedia.

In ceea ce priveste programele de studii IFR si ID ce umeaza sa intre in lichidare, acestea sunt la Facultatea de Administratie si Afaceri - Administratie publica, Facultatea de Geografie - Geografie, Geografia turismului si Geografia mediului, Facultatea de Matematica si Informatica - Tehnologia informatiei si Matematica informatica, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei - Psihologie.

La Academia Tehnica Militara din Bucuresti intra in lichidare patru specializari de studii cu frecventa de la Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament - Instalatii pentru constructii, Chimie militara, Cai ferate, drumuri si poduri si Masini si utilaje de geniu.

La Universitatea "Spiru Haret" intra in lichidare doua specializari: la Facultatea de Drept si Administratie Publica din Constanta - Administratie publica (IF) si la Facultatea de Stiinte Economice din Blaj - Finante si banci (IFR).
Doua programe, cu frecventa, intra in lichidare si la Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea" din Bucuresti, la Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative - Economia mediului si Economie si afaceri internationale.

De asemenea, la Institutul Teologic Adventist din Cernica (judetul Ilfov), intra in lichidare doua programe - Limba si literatura romana si Teologie adventista didactica, ambele cu frecventa.