"Unele site-uri din tara publica fotografii care - reamintesc opiniei publice - au fost furate din contul meu personal de e-mail prin-un act de piraterie informatica. Unele din aceste fotografii nu au nici un fel de legatura cu ceea ce se numeste corespondenta mea cu Colin Powell’, pur si simplu faceau parte dintre amintirile mele personale, alaturi de alte zeci de fotografii din acel cont, de familie sau din activitatea mea profesionala", precizeaza Cretu, intr-o postare facuta pe contul sau de Facebook, scrie Mediafax.

Ea mai mentioneaza ca folosirea publica a acestor fotografii este un abuz si ii incalca dreptul la viata privata. "Consider un abuz folosirea publica a acestor poze care au fost obtinute prin violarea corespondentei si care imi incalca dreptul elementar la viata privata", mai spune eurodeputatul PSD.

Fostul secretar de Stat american Colin Powell a fost nevoit sa ofere clarificari despre relatia sa cu Corina Cretu, dupa ce un hacker a postat un link spre o corespondenta prin e-mail intre cei doi pe pagina sa de Facebook, insistand ca nu i-a fost necredincios sotiei sale, Alma, scrie presa.

Potrivit mai multor publicatii, intre care The Daily Mail, Huffington Post, New York Daily News si postului american de televiziune Fox News, fostul general a raspuns joi unor intrebari din partea site-ului The Smoking Gun.com, afirmand ca nu si-a inselat sotia - cu care este casatorit de aproximativ 50 de ani - cu Cretu, in prezent europarlamentar PSD, dupa ce e-mailuri "de natura foarte persoana" au fost facute publice.

Powell, in varsta de 76 de ani, a fost nevoit sa ofere clarificari despre realatia sa cu Cretu, in varsta de 46 de ani, dupa ce un hacker cunoscut ca "Guccifer" a postat pe pagina sa de Facebook un link catre o corespondenta prin e-mail intre cei doi.

In aceste e-mailuri, Cretu il numeste pe Powell, originar din Bronx, New York, "dragostea vietii mele" si sugereaza ca scrie despre o poveste de dragoste mai veche, potrivit TheSmokingGun.com.

Citeste si:

"Te-am iubit prea mult, prea multi ani. TU ai fost cea mai mare iubire a vietii mele...", i-a scris Cretu lui Powell pe 14 noiembrie 2011, potrivit publicatiei New York Daily News.

Potrivit publicatiei, Cretu i-a trimis si numeroase fotografii, inclusiv fotografii in care apare in bikini si intr-o cada, insa afectiunea sa pentru generalul american pare ca nu a fost niciodata impartasita. "Nu am crezut ca la (varsta de) 43 (de ani) pot sa plang atat de mult pentru un barbat, ca o adolescenta", i-a scris ea in Ajunul Craciunului, in 2010.
Cretu parea in continuare indragostita in 2011. "Nu spune nimeni sa mergem in pat.Vreau doar sa te vad, nimic altceva", i-a scris ea in acel an, potrivit New York Daily News.

Intr-un raspuns la intrebari din partea site-ului TheSmokingGun.com, fostul general de patru stele insista, intr-un comunicat, ca nu i-a fost necredincios sotiei sale, Alma. "A fost o prietenie care a devenit foarte personala pe e-mail", a spus Powell site-ului. "Imi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adora, de la reuniuni de familie, de la sedinte oficiale de lucru, de la casatorie si niste poze in costum de baie... Niciodata nimic nepotrivit", a subliniat el.

Powell a declarat ca a cunoscut-o pe Cretu in urma cu aproximativ zece ani, in timp ce era secretar de Stat al fostului presedinte George W. Bush, iar ea era purtator de cuvant al presedintelui Romaniei Ion Iliescu. El subliniaza ca s-au intalnit personal "o data sau de doua ori" in ultimii opt ani.

Cretu, membra a Partidului Social-Democrat (PSD), a fost aleasa in 2007 membra a Parlamentului European (PE). In prezent, ea este vicepresedinta a grupului Aliantei Progresive a Socialistilor si Democratilor in PE. Ea s-a casatorit de curand.