Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu crede ca regionalizarea va putea fi realizata de USL, "un urias de 70% in Parlament" care si-a aratat "limitele", apreciind ca formatiunea nu poate genera "progres", avand "o dimensiune mica din interiorul majoritatii si lipsa de viziune".

"Nu cred ca se va face, acest urias de 70% din Parlament si-a aratat limitele, este incapabil sa genereze progres pentru Romania. Reorganizarea administrativa si o Constitutie moderna care sa simplifice institutiile statului, inclusiv Parlamentul, ar fi fost proba ca aceasta majoritate uriasa isi poate depasi dimensiunea mica din interiorul majoritatii si lipsa de viziune. Au probat ca nu pot, din pacate, si Romania a pierdut o ocazie extraordinara, pentru ca este foarte putin probabil sa mai ai o majoritate de 70% in urmatoarele cicluri electorale", a afirmat Basescu, la Digi 24.

Seful statului a apreciat ca ministrul Liviu Dragnea a inceput "gresit" procesul pentru regionalizare, deoarece a declansat demersul de la varf spre baza.

Pe de alta parte, primul ministru Victor Ponta a precizat ca regionalizarea va avea loc in decursul acestui mandat.

„Si eu incerc, de fiecare data, sa vad Romania mult mai frumoasa și mai puternica decat suntem obișnuiti sa comentam in fiecare zi. Este o țara care a strabatut un drum foarte lung din 1990 pana acum, și asta vad, in special strainii care vin mai rar in Romania. Noi nu simțim. Suntem o tara care a suferit de lipsa de incredere. Niciodata nu am vazut romanii cu adevarat increzatori ca putem fi mai prosperi, mai puternici, mai respectați in Europa și in lume. Eu cred ca romanii sunt mai inteligenți, mai adaptabili, mai inovativi decat foarte mulți alții. Mai cred ca avem un potențial natural extraordinar pe care nu l-am folosit. Uneori, l-am jefuit, daca ma gandesc la paduri, alteori l-am lasat in parasire, daca ma gandesc la alte resurse naturale”, a spus pentru Digi24 Victor Ponta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si