Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat ca familia lui Florin Cioaba s-a angajat ca va plati factura interventiei medicale anterior efectuarii acesteia, fiind un angajament dat spitalului in acest sens.

De asemenea, seful diplomatiei a mentionat, la un post de televiziune, ca familia Cioaba si spitalul din Antalya au cerut Ambasadei Romaniei o garantie financiara pentru plata facturii de 350.000 de dolari, insa misiunea diplomatica nu are cum sa asigure acest lucru deoarece nu e casa de sanatate.

"L-am informat pe primul ministru in legatura cu situatia creata, mai ales ca ambasadei i s-a cerut un fel de garantie si din partea familiei, si din partea spitalului pentru plata acestei sume", a spus Corlatean.

El a subliniat ca familia lui Cioaba a acceptat plata sumei respective catre spitalul din Antalya inainte de efectuarea interventiei medicale, existand un angajament in acest sens dat catre unitatea medicala.

"Eu sper sa se gaseasca rapid o solutie, mai ales ca familia s-a angajat ca va plati, inainte de interventia medicala, si exista un angajament dat la spital. Ori, nu putem interveni intr-o relatie intre spital si familie", a afirmat ministrul de Externe.

Corlatean a explicat ca nu exista baza legala pentru ca MAE sa isi asume aceste plati, nefiind casa de asigurari de sanatate.

"In situatia asta, si tinand cont de faptul ca MAE sau ambasada nu sunt casa de asigurari de sanatate si nu avem cum, nu avem nici lege, n-avem nici capitol bugetar sa platim noi, nu suntem casa de asigurari de sanatate...", a mentionat Corlatean.

El a sugerat ca in vederea platii sumei respective ar trebui folosita de catre familie o asigurare medicala pe care Florin Cioaba ar fi avut-o.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Delir al lui Titus Corlatean: Neomarxisti! Securisti! Moral-crestini!