Premierul Victor Ponta a declarat ca este dezamagit de reactia Administratiei Prezidentiale in ceea ce priveste propunerea sa de retragere a Ordinului "Steaua Romaniei" lui Laszlo Tokes si a apreciat ca motivul invocat de Presedintie pentru refuz reprezinta doar un "subterfugiu".

"Sunt foarte dezamagit de reactia Administratiei Prezidentiale in problema decoratiei lui Tokes. Eu cred ca oamenii asteapta o decizie din partea celui care a oferit decoratia. Decoratia a fost oferita de presedintele Romaniei si oamenii asteapta din partea lui o reactie. Nu a fost doar una, a fost o serie intreaga, lunga, de declaratii impotriva Romaniei date de Tokes. Eu cred ca domnul Tokes nu poate sa fie intr-adevar un cavaler al Ordinului Steaua Romaniei si mi-as dori foarte mult ca Presedintia sa inteleaga si sa actioneze in acest sens", a spus Ponta pentru Mediafax.

El considera ca argumentul invocat de Presedintie pentru a-i respinge propunerea de retragere a decoratiei lui Tokes reprezinta doar un subterfugiu.

"Exista o procedura si nu este o problema ca acea procedura sa fie indeplinita. Eu cred ca a fost pur si simplu un subterfugiu. Vorbim aici de o pozitie publica si cred ca Administratia Prezidentiala ar trebui sa aiba o pozitie publica. Ca dupa aceea se face sau nu procedura, tine doar de presedinte acest lucru", a adaugat Ponta.

Surse oficiale au declarat anterior ca premierul Victor Ponta i-a transmis presedintelui Traian Basescu o scrisoare in care apreciaza ca nu mai sunt intrunite conditiile morale si legale pentru ca Laszlo Tokes sa detina Ordinul "Steaua Romaniei" si propune retragerea acestei distinctii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Ponta il ataca pe Cuc: TAROM, distrus de interlopi soiosi