Antonescu a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca, in ordinea prioritatilor bugetare, rezolvarea problemei cainilor de pe strazi trebuia sa fie primul obiectiv al autoritatilor locale, inaintea curateniei sau a plantarii florilor.

"Ce vom vota noi nu are nicio legatura cu debandada cainilor vagabonzi in strada", a sustinut liderul PNL, referindu-se la propunerea facuta de catre primarul Capitalei, Sorin Oprescu, privind organizarea unui referendum.

Antonescu a mai spus ca pentru el este dificil sa se gandesca cum va fi formulata intrebarea pentru un eventual referendum.

Liderul PNL a spus ca, daca intrebarea va fi "Doriti sa mai fiti muscati de caini?", cu siguranta bucurestenii vor raspunde ca nu doresc. De asemenea, daca intrebarea ar fi "Doriti sa omoram toti cainii?", cu siguranta sunt multi locuitori ai Capitalei care nu doresc acest lucru, a adaugat Antonescu.

RCS&RDS mareste preturile...
Citeste si: RCS&RDS mareste preturile dupa OUG "lacomiei" data de PSD

El a spus ca nu vede rostul referendumuluim, reprezentand, in opinia sa, doar "o intarziere si o cheltuiala degeaba".
"E mai logic ce a propus Traian Basescu (...) Macar o luam pe o cale", a mai declarat Crin Antonescu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, miercuri, ca municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea cainilor vagabonzi si va face, legat de aceasta problema, "exact ceea ce vrea populatia", precizand ca a convocat o sedinta de indata a CGMB pentru vineri.

Oprescu a aratat ca, potrivit Legii referendumului nr. 3/2000, "obiectul si data referendumului local se stabilesc si se aduc la cunostinta publica cu cel putin 20 de zile inainte de ziua desfasurarii acestuia", iar "referendumul local se poate organiza intr-o singura zi, care poate fi numai duminica" (articolul 16).

Astfel, referendumul local ar putea avea loc in ultima duminica din luna septembrie sau in prima duminica din octombrie.

Retrospectiva pietei...
Citeste si: Indicele Imobiliare.ro: 2018 - anul stabilizarii pietei rezidentiale?

Potrivit edilului-sef al Capitalei, referendumul va avea o singura intrebare, respectiv "Sunteti de acord cu masura radicala (eutanasierea cainilor fara stapan - n.r.)?".

Sorin Oprescu a mai spus ca, daca bucurestenii se vor pronunta la referendum pentru eutanasierea cainilor vagabonzi, atunci el va putea "pune presiune" pe parlamentari, in vederea adoptarii unui act normativ "cum vrea poporul", legat de aceasta problema.

Intrebat cum va vota la referendum, primarul general nu a dorit sa raspunda, rezumandu-se sa spuna ca va vota. El a adaugat ca va spune cum a votat dupa referendum.

Un copil in varsta de patru ani a murit, luni, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, in apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.

Revista presei 8 noiembrie:...
Citeste si: Revista presei: Traian Basescu a ramas fara cetatenia moldoveneasca

Decesul a fost cauzat de hemoragia externa, pe corpul copilului fiind gasite sute de plagi, a declarat medicul care a facut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul National de Medicina Legala (INML). Medicul a precizat ca doar pe talpile copilului de patru ani nu au fost gasite plagi, restul corpului fiind cu sute de muscaturi de caini.

Procurorii Parchetului instantei supreme fac cercetari in acest caz, fiind facute si verificari privind respectarea legislatiei legate de gestionarea cainilor fara stapan.