Comunitatea online a parintilor Desprecopii.com si Asociatia Pro Civilizatie au anuntat ca mitingul programat pentru vineri, in Piata Romana, nu a primit aprobare din partea Primariei Capitalei pentru locatia si ora la care era facuta cererera, astfel ca manifestul public a fost amanat pentru cel organizat de Nadine in Parcul Izvor, duminica, intre orele 11.00 si 14.00.

"A fost depusa o noua cerere de miting si pentru saptamana viitoare", precizeaza comunitatea parintilor.

Comunitatea online a parintilor a anuntat, joi, o actiune de protest in memoria lui Ionut Anghel si a tuturor persoanelor muscate sau atacate de caini maidanezi, cerand autoritatilor sa ia masuri imediate si eficiente pentru asigurarea dreptului la viata si siguranta.

"Cerem autoritatilor o solutie demna de o tara europeana a anului 2013. Cerem factorilor de decizie (Guvern, Parlament, primarii) sa ia masuri imediate si eficiente pentru asigurarea dreptului la viata, liniste si siguranta! Nu vrem si alte victime mutilate si ucise de caini fara stapani. Si noi iubim cainii, dar mai presus de caini, ne iubim copiii", se arata intr-un comunicat de presa remis joi agentiei Mediafax.

Comunitatea de parinti anunta ca in cadrul actiunii de protest vor aprinde candele pentru Ionut si vor pastra un moment de reculegere in memoria lui.

Parintii cer ferm autoritatilor sa gaseasca o solutie imediata care sa se concretizeze in ridicarea definitiva a cainilor de pe strazi si din parcuri.

Citeste si:

"Vrem o lege clara, aplicabila si care sa aiba efecte in viata tuturor", se mai arata in comunicat.

Ionut Anghel, in varsta de patru ani, a murit in 2 septembrie, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, in apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externa, pe corpul copilului fiind gasite sute de plagi, a declarat marti, pentru MEDIAFAX, medicul care a facut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul National de Medicina Legala (INML). Medicul a precizat ca doar pe talpile copilului de patru ani nu au fost gasite plagi, restul corpului fiind cu sute de muscaturi de caini.

Procurorii Parchetului instantei supreme fac cercetari in acest caz, fiind facute si verificari privind respectarea legislatiei legate de gestionarea cainilor fara stapan.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat miercuri ca municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea cainilor vagabonzi si va face, legat de aceasta problema, "exact ceea ce vrea populatia".

Joi, Oprescu a declarat ca va propune in CGMB ca bucurestenii sa raspunda la referendum la intrebarea: "Sunteti de acord cu eutanasierea cainilor fara detinator capturati pe domeniul public al Municipiului Bucuresti si neadoptati in termenul prevazut de lege? Da sau nu?".