Ponta: Dotarea si infrastructura scolilor sunt responsabilitatea autoritatilor locale

Dotarea scolilor, starea infrastructurii acestora si achizitia de microbuze pentru transportul elevilor sunt in responsabilitatea autoritatilor locale, iar "de profesori, manuale si de ce se invata "se ocupa" Ministerul Educatiei, a spus premierul Victor Ponta la Palatul Victoria.

"Partea de infrastructura este in responsabilitatea celor care administreaza scoala. Nu sunt toate resursele financiare necesare, dar vreau sa fie foarte clar, cum arata scoala, cum se fac reparatii, cum se fac investitii, trebuie sa fie clar delimitat si departajat, deciziile apartin comunitatii locale si reprezentantilor autoritatilor locale. Ministerul Educatiei se ocupa de profesori, de ce se invata, de manuale. De scoala si de toata infrastructura trebuie din ce in ce mai mult sa dam responsabilitate, decizie si, sigur, resurse financiare, autoritatii locale. In acest sens, anul acesta, pentru prima data si achizitia de microbuze se face tot pe sistemul autoritatilor locale", le-a spus Ponta participantilor la o videoconferinta convocata pentru analizarea problemelor existente inainte de deschiderea anului scolar, conform Mediafax.

Totodata, premierul a cerut reducerea birocratiei si eliminarea suprapunerilor decizionale dintre autoritatilole locale si structurile Ministerului Educatiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri