Reprezentantii Consiliul National al Elevilor precizeaza, intr-un comunicat, ca masura adoptata de MEN privind creșterea ponderii mediei evaluarii nationale la admiterea in invatamantul liceal este una benefica, scrie Mediafax.

"Astfel, se asigura o evaluare obiectiva și se elimina discrepantele aparute in unele situatii, in urma notarii subiective din ciclul gimnazial", spun reprezentantii Consiliului National al Elevilor, in comunicat.

Pe de alta parte, structura reprezentativa a elevilor la nivel national condamna faptul ca nu a fost consultata nici de aceasta data in privinta acestei decizii.

"Ministerul Educatiei a incalcat dispozitiile art. 80 (1) din Legea Educatiei Nationale, care specifica faptul ca invatamantul este centrat pe beneficiari și deciziile se iau prin consultarea acestora. Avand in vedere faptul ca educatia este definita ca un bun public, comunicarea cu actorii sistemului trebuie sa fie una reala si continua. Dialogul reprezinta mai mult decat comunicare prin intermediul presei", se mai arata in documentul citat.

Rezultate Evaluare Nationala...
Citeste si: Rezultate Evaluare Nationala 2018: Notele au fost publicate pe edu.ro

De asemenea, reprezentantii Conisliului atrag atentia asupra faptului ca au trecut mai mult de doi ani de la intrarea in vigoare a Legii Educatiei, iar elevii inca nu au un statut aprobat.

"Ministerul are obligatia de a elabora toate actele normative specificate in lege in termen de 8 luni de la intrarea in vigoare, conform Art. 361 (6)", mai sustin reprezentantii elevilor, in documentul citat.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat anterior ca schimbarile noului an scolar sunt cresterea ponderii evaluarii nationale la admiterea in liceu, de la 50 la 75%, introducerea simularii bacalaureatului la clasa a XI-a si evaluarea periodica la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a.

La admiterea in liceu, media de la evaluarea nationala avea, pana acum, o pondere de 50%, la fel ca media anilor de gimnaziu.

RBL: Romania pregateste...
Citeste si: Joburile viitorului, un scenariu SF in Romania. Ce e de facut?