Adrian Nastase s-a prezentat, luni, la instanta suprema, unde un complet de cinci judecatori dezbate recursurile facute in dosarul "Zambaccian", anunta Mediafax.

"Ma uit la televizor, discut cu prietenii, vad ca sunt foarte multe lucruri care necesita de fapt un efort de intelepciune."

Intrebat ce crede despre protestele celor care se opun proiectului minier de Rosia Montana, Nastase a spus ca nu trebuie lasate mecanismele antisistem sa cuprinda tara.

"Ma uit la televizor, discut cu prietenii, vad ca sunt foarte multe lucruri care necesita de fapt un efort de intelepciune si cred ca trebuie sa cautam solutii rezonabile. Nu cred ca este bine sa lasam mecanismele antisistem sa cuprinda foarte larg tara si cred ca este nevoie de dialog si comunicare directa pentru a dezamorsa unele lucruri", a spus Adrian Nastase, citat de Mediafax.

Intrebat cum ar gestiona situatia privind proiectul minier de la Rosia Montana, Nastase a spus ca i-ar pune pe cei de la Ministerul Mediului si cei de la Marile Proiecte sa prezinte, "pe doua sau chiar pe trei coloane", contractele care stau la baza acestui proiect si sa arate cum se prezinta proiectul initial, cel modificat si cel final in Parlament.

Nastase a aratat ca a venit, pana in prezent, de 200 de ori in instanta legat de dosarele pe care le are si ca in prezent poate privi cu "o anumita liniste interioara unele dintre lucrurile care se intampla".

Citeste si:

Intrebat cum comenteaza solicitarea UNBR privind excluderea sa din Barou, Nastase a aratat ca este convins ca oficialii institutiei nu vor interpreta formalist unele dintre reguli si ca, in opinia sa, nu ar trebui exclus, pentru ca a fost condamnat intr-un dosar cu conotatii politice.

"Este foarte clar ca procesul care a avut loc in dosarul afiselor nu era legat in niciun fel de activitatea din Barou si ar fi ciudat ca aceasta sentinta, care a avut o componenta politica importanta, sa fie folosita pentru a schimba o decizie ce a fost luata", a spus Nastase.

Intrebat daca l-ar consilia pe actualul prim-ministru Victor Ponta, Nastase a precizat: "Eu cred ca oricine din tara asta doreste ca lucrurile sa mearga mai bine si ca unii dintre noi, avand un anumit tip de experienta, putem sa dam anumite sugestii".

Fostul premier Adrian Nastase s-a prezent luni in fata Completului de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la recursul in dosarul Zambaccian, dupa mai bine de trei luni de la ultimul termen al procesului.