Proiectul a fost adoptat cu 266 de voturi "pentru", 23 de voturi "impotriva" si 20 de abtineri.

La votul final au asistat de la balcoane si cateva zeci de reprezentanti ai ONG-urilor care sunt impotriva eutanasierii cainilor fara stapan.

Amendamentul a fost adoptat cu majoritate de voturi, dupa ce reprezentantii PDL, PSD si PNL si-au exprimat sustinerea fata de forma legii rezultata de la comisie, scrie Mediafax.

Citeste si:

Votul final asupra legii urmeaza sa fie dat la ora 12.30, Camera Deputatilor fiind forul decizional asupra acestui proiect.

In timpul dezbaterilor, presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a tinut sa precizeze ca nu a fost depusa nicio cerere din partea vreunui ONG pentru a asista la sedinta plenului. Zgonea a spus ca a primit mai multe SMS-uri potrivit carora reprezentanti ai unor ONG-uri ar fi vrut sa asiste la dezbaterile din plen asupra acestei legi, dar nu au depus nicio cerere in acest sens.

Comisiile parlamentare au stabilit, luni, un termen de 14 zile in care cainii fara stapan sunt tinuti in adaposturi, dupa care, daca nu sunt revendicati sau adoptati, sa fie eutanasiati, edilii avand posibilitatea sa amane eutanasierea daca dispun de resurse pentru a mai pastra animalele in padocuri.