Potrivit acestui bilant provizoriu al inundatiilor puternice produse in ultimele zile in judetul Galati, in timpul carora noua persoane, intre care si o fetita de opt ani, si-au pierdut viata, au fost afectate 39 de loalitati, 6.091 de persoane au fost evacuate si 1.735 de locuinte au fost inundate, iar 35 au fost distruse complet de viitura.

Acelasi raport arata ca in continuare Drumul national 25 este blocat in zona localitatii Vames, 11 drumuri judetene si 463 de poduri si podete au fost afectate de inundatii, iar 3.042 de hectare de teren agricol au fost inundate.

Inspectorul sef al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Ioan Burlui, a declarat, in cadrul unei sedinte care a avut loc, duminica dimineata, la

Prefectura Galati ca in localitatile afectate actioneaza 1.400 de oameni care fac parte din fortele de interventie al MAI si MApN si ca in momentul de fata trebuie sa se intervina pentru scoaterea apei din aproximativ 1.200 de locuinte din satele lovite de viitura.

Citeste si:

Potrivit acestuia, in prezent nu este nevoie de suplimentarea fortelor care intervin in zonele afectate de inundatii.

Noua persoane, intre care o fetita de opt ani, si-au pierdut viata dupa ce au fost luate de viituri, in noaptea de miercuri spre joi, in judetul Galati.

Mai multe institutii publice si societati comerciale au inceput colectarea de alimente, imbracaminte si medicamente pentru sinistratii din localitatile galatene afectate grav de inundatii.

De asemenea, traficul rutier este in continuare blocat pe doua drumuri nationale din judetul Galati, in urma inundatiilor puternice, iar circulatia trenurilor ramane suspendata pe ruta Galati - Barlad, dupa ce un tren a deraiat din cauza depunerilor de aluviuni pe linia ferata.