"50 de procente dintre cursanti sunt cu un nivel mai scazut fata de cel declarat, iar 20 de procente sunt in urma cu doua niveluri de cunoastere a limbii engleze. 10 procente dintre cei chestionati au doar cunostinte minime, cu toate ca sunt convinsi ca stiu engleza la un nivel mai mare", se arata intr-un comunicat.

Studiului a fost realizat pe un esantion de peste 500 persoane.

”Cea mai mare parte dintre cei care vin la o scoala de limbi straine pentru evaluarea nivelului de cunoastere a limbii straine, considera ca engleza invatata din filme, din desene animate sau diverse alte medii le asigura un nivel satisfacator de cunoastere a acesteia. In cei 3 ani de la infiintarea Centrului Eductional IBSEN, am avut peste 1.000 cursanti doar la limba engleza, dintre acestia, dupa prima testare, doar 20 procente aveau nivelul pe care il completau ei in fisa de inscriere. Acest fenomen este foarte rar intalnit atunci cand vine vorba de alte limbi straine”, a declarat Ina Purcaru, director general Centrul Educational IBSEN.

Citeste si:

In Romania, peste o treime din joburile oferite de angajatori pe site-urile de recrutare cer cunoasterea limbii engleze la un nivel avansat. Dintre acestea, o mare parte sunt afisate direct in limba engleza. Astfel, competeta legata de cunoasterea limbii engleze devine o necesitate.

”In prezent, cei care au o pozitie de middle managament, expatii, tinerii angajati sau tinerii care vor sa plece in strainatate sunt cei mai interesati sa invete o limba straina, in special engleza. Daca in conversatiile informale romanii in general se concentreaza pe ceea ce vor sa comunice si nu pe felul in care o fac, cand vine vorba de conversatii formale, la locul de munca este foarte importanta acuratetea limbii engleze. Este nefiresc sa te gandesti la o promovare stiind ca postul respectiv te va expune la intalniri, negocieri, discutii cu vorbitori de limba engleza, limba pe care nu o stapanesti. Sunt cuvinte care daca nu sunt pronuntate sau scrise corect capata alt inteles fata de cel pe care vrem sa il comunicam, un exemplu in acest sens este advice si advise", precizeaza Ina Purcaru.

Centrul eductional IBSEN a fost infiintat in 2010 si ofera cursantilor adulti si copii cursuri de limbi straine: engleza, franceza, germana, turca, suedeza etc. In prezent Centrul IBSEN detine un corp didactic de 25 profesori specializati, iar numarul elevilor care au finalizat unul din cursurile sale este de peste 2.000.