Ministrul delegat pentru IMM, Maria Grapini, a declarat pentru Mediafax ca va demisiona daca premierul Ponta ii va cere sa paraseasca functia, mentionand ca isi asuma afirmatiile de la conferinta Mediafax Talks about SME's referitoare la activitatea Guvernului.

"Nu am ajuns inca la actul de demisie, dar daca premierul imi va cere demisia, voi pleca din Guvern. Imi asum ceea ce am spus, dar declaratia mea trebuie luata in intreg contextul. Domnul premier trebuie sa citeasca toata declaratia mea", a spus Grapini, mentionand ca ea a criticat in mai multe randuri ritmul lent in care se iau anumite decizii in Guvern si slaba pregatire a angajatilor din sectorul public.

Grapini a declarat, marti, ca poate sa intre in Cartea Recordurilor prin pozitia unicat a unui ministru care vine si spune in public ce prost este Guvernul din care face parte, si ca membrii acestuia nu inteleg mediul de afaceri.

"Daca s-a inteles ca eu am apasat prea mult pe Guvern este ceva unicat, pentru ca niciun ministru nu a venit pana acum si sa spuna ce prost e Guvernul. Nu? Intru si eu in Cartea recordurilor", a spus Grapini.

Grapini a raspuns astfel unei critici aduse de Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, care i-a reprosat ministrului ca vorbeste prea mult despre ce trebuie sa faca statul pentru mediul de afaceri si pentru firme, si ca a apasat prea mult pedala Guvernului.

Grapini a mai aratat ca problemele mediului de afaceri nu sunt intelese perfect la nivelul Executivului si ca uneori are impresia "ca merge pe contrasens" cand prezinta in Guvern dificultatile firmelor.

"Nu se inteleg perfect problemele mediului de afaceri la nivelul Guvernului. Am impresia uneori ca merg pe contrasens cand ma duc cu anumite lucruri preluate din mediul privat, dar asta este problema mea. De aceea mi-as fi dorit ca mai multi oamnei de afaceri sa-si asume acest risc si sa fie dispusi sa-si bage in acest malaxor intreaga cariera. M-am dus in sistemul public cu dorinta de incerca sa transmit in Executiv problema reala din mediul economic", a spus Grapini.

Premierul Victor Ponta, aflat la Vilnius, a declarat ca responsabilitatea relatiei cu mediul de afaceri revine in primul rand chiar ministrului delegat pentru IMM, Maria Grapini, si ca, daca aceasta este nemultumita, cum a afirmat la conferinta, atunci sigur va fi gasit un ministru mai bun.

Ea i-a amintit consilierului guvernatorului BNR ca in afara de critica la adresa Guvernului ea a lansat si ceva foarte nepopular, anume ca au intrat in business oameni care nu se pricep sa faca business.
Grapini a mai aratat ca militeaza atat la nivelul Guvernului, cat si al Parlamentului sa nu mai intervina in mediul privat.

"Incerc eu sa conving comisia din Parlament, si eu sunt deputat, ca statul nu trebuie sa se mai amestece in businessul privat, cum vrea sa puna acum sa fie comision de 5%. Si eu intreb de ce sa fie 5% si nu 7%? Sau 12%? Daca este economie de piata eu trebuie sa fac reglementare unitara, echidistanta, nu pe grupuri de interese, nu pe monopol, si sa las ca cererea si oferta sa-si spuna cuvantul", a afirmat Grapini la conferinta.

Ministrul IMM-urilor a revenit imediat la antreprenori, aratand ca desi unii dintre oamenii de afaceri nu sunt pregatiti pentru business, ei se comporta ca o bariera pentru ceilalti.

"Deci este clar, am spus-o raspicat, si la toate intalnirile din judete, avem oameni de afaceri care au devenit blocatori. Nu se pricep, si asta nu e o vina, ci este o lipsa de cultura antreprenoriala si a fost trendul ala de dupa '90, ca toti puteau fi oameni de afaceri. Nu toti putem fi toti oameni de afaceri, pentru ca nu toti putem canta la opera, chiar daca am vrea", a conchis Grapini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri