Jandarmii prezenti la Rosia Montana au intervenit, miercuri dupa-amiaza, pentru evacuarea din multime a doi tineri din Germania care au incercat sa ajunga in zona galeriei Catalina-Monulesti pentru a se informa despre proiectul de la Rosia Montana, fiind bruscati de protestatarii din zona.

Cei doi tineri din Germania s-au prezentat ca fiind ecologisti, spunand ca au auzit despre proiectul minier de la Rosia Montana, astfel ca au mers la fata locului pentru a se informa, transmite corespondentul Mediafax.

Tinerii au incercat sa ajunga in zona galeriei Catalina-Monulesti, unde se afla aproximativ 300 de persoane din Rosia Montana ce sustin investitia, dar au fost bruscati de acestia.

Cei doi tineri au spus ca protestatarii le-au cerut sa plece, spunandu-le ca nu cunosc problemele locale.

In cele din urma, jandarmii prezenti la Rosia Montana au intervenit si i-au scos pe cei doi din multime, scrie Mediafax.

Germania, cea mai mica...

In acest interval, 12 din 13 membri ai Comisiei speciale parlamentare au coborat in subteranul galeriei Catalina-Monulesti, unde au stat aproximativ 45 de minute. Deputatul PSD Ioan Darzu nu a coborat in mina alaturi de colegii sai, deoarece fusese acolo anterior.

Dupa vizitarea minei, membrii Comisiei speciale parlamentare au plecat catre Caminul Cultural din localitate, unde se intalnesc cu reprezentantii Sindicatului "Viitorul Mineritului" Rosia Montana si cu cei ai administratiei locale.

Treisprezece din cei 19 parlamentari ai Comisiei comune speciale pentru Rosia Montana au inceput, miercuri dimineata, vizita in zona.

La intrarea in galeria Catalina-Monulesti, mambrii Comisiei au fost intampinati cu proteste de aproximativ 300 de persoane din Rosia Montana.

Citeste si:
Efectul Greta? Tot mai multi germani renunta la calatoriile cu avionul
Efectul "Greta"? Tot mai...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Protest privind schimbarile climatice: "Joker" a fost arestat