Principalele infractiuni comise sunt fraudele cu carduri si furtul din buzunare, romanii si bulgarii fiind suspecti de fraude cu carduri bancare in proportie de 90 la suta in Europa, potrivit Europol, citat de Mediafax.

Rob Wainwright a descris bandele drept "infractori de rand care opereaza in jurisdictii multiple", adaugand ca acestea sunt active de-a lungul Europei.

Avem acest fenomen al bandelor criminale calatoare.

Europol a identificat 240 de bande de crima organizata din Romania, care reprezinta 6,7 la suta din totalul retelelor criminale active in Europa, potrivit The Times.

"Avem acest fenomen al bandelor criminale calatoare, care a devenit mult mai prevalent in ultimii trei din patri ani; bande din Lituania, Polonia, Romania opereaza in 20 sau mai multe tari", a declarat Wainwright.

Dau cateva lovituri intr-un oras si se intorc la timp pentru ceai.

"Ei zboara la bordul unor curse low-cost, dau cateva lovituri intr-un oras si se intorc la timp pentru ceai. Este foarte diferit pentru politia locala sa raspunda acestui lucru", a adaugat el.

Citeste si:

Europol sustine ca este vitala o cooperare politieneasc pentru oprirea "valului de infractiuni easyJet", afirma The Times.

Organizatia considera insa ca amenintarea bandelor de romani nu va creste semnificativ atunci cand se vor ridica restrictiile de pe piata muncii pentru romani si bulgari, in ianuarie 2014.

Sursa foto: Europol